ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Η Μέρκελ δεσμεύτηκε για στήριξη της Ελλάδας

Α. Σαμαράς: Η Μέρκελ δεσμεύτηκε για στήριξη της Ελλάδας

Τη δέσμευση της Άνγκελα Μέρκελ για τη στήριξη της ανασυγκρότησης της Ελλάδας απέσπασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Ο Σαμαράς ελπίζει σε αναπτυξιακή τράπεζα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος των γερμανικών Financial Times, που αναφέρονται στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς, «ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας», θέλει τη γερμανική υποστήριξη για την προώθηση της ελληνικής οικονομίας.

«Η καγκελάριος δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση», τόνισε ο κ. Σαμαράς, σε δήλωσή του στην εφημερίδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε την Άνγκελα Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της χώρας που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις. Ωστόσο, επισήμανε ότι «ως τρίτο στοιχείο, χρειαζόμαστε προώθηση της ανάπτυξης».

Ο ίδιος πρότεινε τη συγκρότηση μιας ελληνοευρωπαϊκής αναπτυξιακής τράπεζας, στα πρότυπα της γερμανικής KfW που θα στηρίζει κυρίως τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Σαμαρά, «ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταβάλουν κεφάλαια στην αναπτυξιακή αυτή τράπεζα, ενώ μπορεί να υπάρξει στήριξη και από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».