ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης θα ασχοληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί απόντος του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται στην Αγγλία. Τυπικά, το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ενόψει και της κρίσιμης Εθνικής Συνδιάσκεψης αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος αντιμετωπίζει δυστοκία στη συγκέντρωση των 94 απαιτούμενων υπογραφών. Ο πρώην υπουργός, βλέπει στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, στους οποίους και υπολόγιζε, να τάσσονται στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η πλευρά πάντως του κ. Παπουτσή αντιμετωπίζει ως προσπάθεια πολιτικής απαξίωσής του την επίθεση που δέχθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που όπως όλα δείχνουν έχει συμφωνήσει να στηρίξει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στις εσωκομματικές εκλογές.