ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φόρμουλα για δύο υποψήφιους αναζητά το ΠΑΣΟΚ

Φόρμουλα για δύο υποψήφιους αναζητά το ΠΑΣΟΚ

Κάλπες για δύο υποψήφιος σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με αντικείμενο κυρίως οργανωτικά ζητήματα, τα στελέχη του οργάνου φαίνεται ότι επιχειρούν να πετύχουν την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος δεν μαζεύει τις απαραίτητες υπογραφές.

Στελέχη της Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί κανονισμοί για το άρθρο 55 που αφορά τη συγκέντρωση υπογραφών και ως εκ τούτου, εφόσον κάποιο όργανο θέσει ζήτημα, μπορεί να υπάρξει ερμηνεία του συγκεκριμένου άρθρου από την Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι μετά από συνεννόηση των υποψηφίων, μπορεί να υπάρξει απόφαση που να επιτρέψει να στηθούν κάλπες στο Εθνικό Συμβούλιο, αντί υπογραφών.

Για τα οικονομικά των κομμάτων

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η εμπλοκή στη χρηματοδότηση των κομμάτων ξεκίνησε από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε δάνειο για τη Δημοκρατική Συμμαχία εκ μέρους της Τράπεζας Αττικής. Η Τράπεζα απάντησε ότι το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν δικαιούται δανειοδότηση, καθώς δεν είναι κόμμα εκλεγμένο. Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη προχώρησε σε καταγγελία στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ξεκίνησε τη σχετική έρευνα.