ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδούλου:«Aτυχείς οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού»

Χριστοδούλου:«Aτυχείς οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού»

Ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.

Βαρύτατες καταγγελίες τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο – κυρίως – για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΑΤ ξεκαθάρισε ότι οι χειρισμοί των δύο είχαν ως αποτέλεσμα να βάλουν την χώρα στην χειρότερη περιπέτεια της νεότερης ιστορίας της.

Αναλυτικά, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι ήταν «ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περι Τιτανικού» όπως «ατυχείς ήταν και οι δηλώσεις για το ΔΝΤ όταν η χώρα είχε έψαχνε να δανειστεί από τις αγορές», εννοώντας τον κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι «μου ήρθε ταμπλάς» όταν: «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση»!

Συγκεκριμένα κ. Χριστοδούλου εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι «όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις τη ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ. Ήταν τότε που ενώ είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση της δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο ΔΝΤ. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές…» και συμπλήρωσε:

«Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ, ξαφνικά έλεγαν «καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;».

Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».

Πάντως, ο κ. Χριστοδούλου απέφυγε να πει ευθέως ποιος ήταν αυτός που έκανε τις δηλώσεις περί ΔΝΤ σημειώνοντας πως:

«Εγώ απλώς αρκέστηκα σαν τεχνοκράτης να πω «μη μου χαλάτε την αγορά»».

Όμως με την συγκεκριμένη παρατήρηση «φωτογράφισε» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καθώς αυτός ήταν που για πρώτη φορά μίλησε για ΔΝΤ.