ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

ΠΑΣΟΚ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Ο φόβος της μη επανεκλογής «αδειάζει» τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Οι αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με τελευταίο τον Σπύρο Βούγια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακολουθούν και άλλες αποχωρήσεις από βουλευτές της επαρχίας.

Ο λόγος των τελευταίων αποχωρήσεων είναι ένας: o φόβος της μη επανεκλογής στις επερχόμενες εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή υποχώρηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούγιας ήταν επιλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου και διατηρούσε και στενή φιλική σχέση με τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού, Νίκο.

Στενά τα περιθώρια στην Α' Θεσσαλονίκης

Στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται, το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να πάρει δύο μόνο έδρες και την μία θα καταλάβει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτά τα δεδομένα, όπως προκύπτουν από τις μέχρι τώρα μετρήσεις, καθιστούν μάταιη την προσπάθεια του κ. Βούγια.

Ο Σπύρος Βούγιας γνωρίζει επίσης ότι ,αν και στήριξε δημόσια δήλωσή του τον κ.Βενιζέλο, δεν ανήκει στον κύκλο των στελεχών που θα μπορούσε να περιμένει κάτι από τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγονται επίσης ο κ. Γ. Μαγκριώτης και η κ. Εύα Καιλή ενώ κατεβαίνει και ο Α. Σαουλίδης, νέος υποψήφιος που στηρίζεται από το βενιζελικό μπλόκ.

Έρχονται και νέες αποχωρήσεις

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλες δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα αποσυρθούν από τις εκλογές και ορισμένοι μάλιστα και από την πολιτική.

Στις τετραεδρικές περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να μην εκλέξει βουλευτή, λόγω του εκλογικού νόμου, υπάρχει έντονο κύμα φυγής, ενώ σε άλλες περιφέρειες οι βουλευτές θα πάρουν τις αποφάσεις τους σταθμίζοντας τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής και βλέποντας τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Από την Ιπποκράτους δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση και επιχειρείται να κρατηθεί χαμηλά το θέμα των αποχωρήσεων για να μην κυριαρχήσει κλίμα εσωστρέφειας και ηττοπάθειας. Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν ότι οι
αποχωρήσεις διευκολύνουν τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια για την ανανέωση των ψηφοδελτίων και την είσοδο νέων και άφθαρτων προσώπων.

Οι εξελίξεις αυτές όμως, όπως όλα δείχνουν, επιταχύνουν τις εξελίξεις και φέρνουν πιο κοντά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.