ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του τόπου

Μηταράκης: Να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του τόπου

Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Κατακτώντας το Αύριο», διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο των πλούσιων δραστηριοτήτων του και του μεγάλου έργου το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας.

Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης ήταν ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ως άριστος γνώστης της οικονομικής κατάστασης του τόπου αλλά και ως ένα από τα βασικά πρόσωπα που έχουν καταρτίσει το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, με σκοπό την «κατάκτηση του αύριο» και την έξοδο του τόπου από την κρίση, με τον λιγότερο δυνατό επώδυνο τρόπο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις έχει μπει ξανά στην πρώτη γραμμή της παράταξης και μάλιστα έχει –χάριν της εμπειρίας του- πάρει στους ώμους του και σημαντικό κομμάτι της προεκλογικής ανασύνταξης του κόμματος.

Με ενδιαφέρον το ακροατήριο, παρακολούθησε τις παρεμβάσεις του Αντώνη Ιωαννίδη (Συντονιστής του Τομέα Διεθνούς Συνεργασίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας & Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), του Παναγιώτη Λιαργκόβα, (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και του Νικόλαου Φίλιππα, (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Την εκδήλωση, συντόνισε η διακεκριμένη δημοσιογράφος, στέλεχος της ΝΔ και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Μαριάνα Πυργιώτη.

«Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ύφεση και η ανεργία», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο κ. Μηταράκης.

«Χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτού του τόπου να παράγουμε. Πρέπει να κλείσουμε το έλλειμμα με έναν υγιή τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.