ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Η εκλογή Ανδρουλάκη έφερε την άνοδο του ΚΙΝΑΛ – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκόπηση Marc
Αυξημένα ποσοστά για το ΚΙΝΑΛ στη νέα δημοσκόπηση της Marc.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση: Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, έφερε αύξηση στα ποσοστά του κόμματος στις έρευνες που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα. Η υψηλή δημοφιλία του νεοεκλεγέντα προέδρου και η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 20%.

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται πως φέρνει αλλαγή στις πολιτικές ισορροπίες. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή (19.12), τα ποσοστά του κόμματος έχουν αυξηθεί σημαντικά κι αυτό πιστώνεται στη νέα σελίδα που άνοιξε με την εκλογή του Κρητικού Ευρωβουλευτή. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η κυβέρνηση παρά την όποια «κόπωση» και φθορά καταφέρνει να διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παρουσιάζεται σε επισφαλή θέση λόγω της ανόδου ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,2%. Το ΚΙΝΑΛ με την εντυπωσιακή αύξηση που κατέγραψε έφτασε στο 15,2%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση προ της εκλογής Ανδρουλάκη, είχε συγκεντρώσει 9%. Από εκεί και πέρα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3%, η Ελληνική Λύση είναι στο 4,6% και το ΜέΡΑ 25 στο 3,1%.

Η εντυπωσιακή δημοσκοπική επίδοση του ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη, αποτυπώνεται και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει ξεπεράσει σε δημοφιλία τόσο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όσο κυρίως και τον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 52,1%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%. Τρίτος ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με 31,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 30,2%. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι πέμπτος με 19,1% και ο Κυριάκος Βελόπουλος έκτος με 14,9%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα τρία νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Τι ισχύει για τους αγρότες

Κακοκαιρία Κάρμελ: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η πολική εισβολή - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Διχασμός και ανισότητες και στους μη εμβολιασμένους πολίτες: Οι ασυνείδητοι που «αλωνίζουν»