ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MRB: Στο 20,5% η ΝΔ - Στο 12,7% το ΠΑΣΟΚ

MRB: Στο 20,5% η ΝΔ - Στο 12,7% το ΠΑΣΟΚ

Τα πολύ χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού αποτυπώνει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News».

Με βάση τη δημοσκόπηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό που ξεπερνά μόλις το 33%, ενδεικτικό του πολυκερματισμού του πολιτικού συστήματος. Την ίδια ώρα, το 65,7% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 7,8 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 20,5%. Δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,7%, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 7,9%, πέμπτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, έκτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7% και έβδομη η Χρυσή Αυγή με 3,9%.

Οριακά εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9% ενώ ακολουθούν ΛΑΟΣ με 2,5% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%.

Εντυπωσιακό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, που συγκεντρώνει 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης. Ακολουθούν οι: Λουκάς Παπαδήμος, Πάνος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 22,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,9%, ωστόσο η επιλογή «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 52,4%.

Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.