ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Τρομοκρατικά διλλήματα από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Παπαρήγα: Τρομοκρατικά διλλήματα από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Την εκτίμηση ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεργαστούν μετεκλογικά έκανε η ΓΓ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θέτουν «τρομοκρατικά διλήμματα» στο λαό, ενώ χαρακτήρισε «νόθο» το διαχωρισμό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Η κ. Παπαρήγα έστρεψε τα βέλη και κατά των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι «τσίμπησαν το δόλωμα που τους έριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ισοδύναμα μέτρα, σε αντίθεση με το ΚΚΕ το οποίο δεν έπεσε στην παγίδα».

Ταυτόχρονα απέρριψε τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου αλλά και του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν τολμά να μιλήσει για αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Παράλληλα, η γ.γ. του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός της για την Υγεία και την Πρόνοια, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, μαζικές προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων.