ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Ελπίζω ο Τσίπρας να έχει συνέλθει μέχρι αύριο

Α. Σαμαράς: Ελπίζω ο Τσίπρας να έχει συνέλθει μέχρι αύριο

«Δεν θέλουμε η χώρα να πάει ξανά σε εκλογές», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον κ. Τσίπρα «να συνέλθει» μέχρι την αυριανή τους συνάντηση

«Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση!», διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας με δήλωση-παρέμβασή του να εμφανιστεί ως ο ψύχραιμος ρυθμιστής των εξελίξεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μια ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται με παρέμβαση-απάντηση στον πολιτικό αρχηγό που κρατά στα χέρια του τη δεύτερη διερευνητική εντολή, να βάζει τους δικούς του όρους, υπενθυμίζοντας έτσι εμμέσως πως εκείνος αποτελεί τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος και πως δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του στη διάλυση της Ελλάδος

«Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως «οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας» της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν», η χαρακτηριστική αποστροφή, αποδόμησης της τακτικής του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την παραμονή του τόπου στη ζώνη του ευρώ. «Η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά...», σημείωσε μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας έτοιμος, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσει την ανοχή του σε κυβέρνηση μειοψηφίας - στην οποία δεν θα μετέχει - εφ' όσον, βεβαίως, διασφαλίζει:

  • την παραμονή της χώρας στο ευρώ και
  • τα εθνικά συμφέροντά της.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία, συγκρουόμενος μετωπικά με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να σύρει τη χώρα στο χάος.

«Ακούγοντας, τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος», η χαρακτηριστική δήλωση-επίθεση, τονίζοντας πως για να γίνουν όσα προτείνει ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, εξέλιξη που θα οδηγούσε στην καταστροφή.

Ο λαός δεν έδωσε εντολή να διαλύσουν τη χώρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχείρησε να εμφανιστεί νηφάλιος και συγκροτημένος, μιλώντας σε ήπιο τόνο και επί συγκεκριμένων πραγμάτων ενώ δήλωσε βέβαιος πως και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν όπως είπε ευθύνες, πήραν το μήνυμα των εκλογών.

Ο αρχηγός της ΝΔ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης, λέγοντας πως όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή!

«Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω...», ξεκαθάρισε ακόμη ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας την ελπίδα του, μέχρι αύριο «ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει», διαφορετικά προειδοποίησε πως το αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο, που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας, θα βρει απέναντί του, το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο.