ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τελευταία πράξη: Οικουμενική ή κάλπες

Η τελευταία πράξη: Οικουμενική ή κάλπες

Τη διερευνητική εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστρέφει σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Παπούλιας θα δώσει την 3η και τελευταία (κατά τις προβλέψεις του Συντάγματος) διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα οικουμενική κυβέρνηση ή κάλπες, κι όπως όλα δείχνουν οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνάντηση που θα έχουν πιθανότατα το Σάββατο με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία ευκαιρία που υπάρχει να υπάρξει συναίνεση για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αποφευχθούν οι κάλπες για 2η φορά μέσα στον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπενθυμίζοντας ωστόσο στους συνομιλητές του την αναγκαιότητα της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Αυτός εξάλλου είναι ο απαρέγκλιτος όρος που θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν αποκλείει ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση μειοψηφίας.