ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια επιστολή Παπαδήμου με …νόημα

Μια επιστολή Παπαδήμου με …νόημα

Κολλημένο για τα καλά φαίνεται ότι είναι το project της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Τα πρώτα 18 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της θέσης τους, δε συνιστούν παρά την …προκαταβολή των όσων έχουν λαμβάνειν, για να στηρίξουν την παρουσία τους, ενώ τις τελευταίες ώρες δε λείπουν και οι ανοικτές γκρίνιες για το γεγονός ότι η όλη πρωτοβουλία έχει πάψει να προχωρά, ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας για όλους.

Το όλο θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και μετά από μια κίνηση που έκανε λίγο πριν ο πρωθυπουργός, η οποία ωστόσο πέρασε στα ψιλά.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Λουκάς Παπαδήμος –πριν γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια– είχε στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο, με την οποία τον καλούσε να εφαρμόσει άμεσα όλες τις ρυθμίσεις που η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει για την προώθηση του project.

Η επιστολή ήταν ως συνήθως πολύ προσεκτικά διατυπωμένη, ωστόσο το μήνυμα που ήθελε να περάσει, το περνούσε.

Συγκεκριμένα, ασκούσε πίεση στο Ταμείο να επιταχύνει τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Λίγες ώρες μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξέφραζε ανοικτά την ανησυχία του για την σταθερότητα του συστήματος, επικαλούμενος την ενημέρωση που του γίνεται από τα πλέον επίσημα χείλη, και κάπως έτσι θα «κούμπωνε» απ' όλες τις πλευρές το πραγματικά μεγάλο ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί αυτή τη στιγμή την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και όχι μόνο…