ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ
InTime

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα για την τραγωδία στα Τέμπη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τη «σκούπα» στις διοικήσεις των οργανισμών σιδηροδρόμων.

Το Newsbomb.gr νωρίτερα έγραψε για την ειλημμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «καρατομήσει» τις διοικήσεις των οργανισμών που σχετίζονται με τις μεταφορές και τους σιδηροδρόμους, ώστε να καταδείξει τους ελλιπείς χειρισμούς και ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σ' αυτό τον τομέα και να υπάρξουν άμεσα κινήσεις βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Λίγη ώρα αργότερα, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ. «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέροντας πως αναλαμβάνει μεταβατικός υπουργός μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.