ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» Τσαμπάζη, Τσαπανίδου στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα γίνει με Τσανακλίδου

Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» Τσαμπάζη, Τσαπανίδου στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα γίνει με Τσανακλίδου
Ο Αλέξης Τσίπρας.
Intime News

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για τα τελικά ψηφοδέλτια – Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή

Στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων του μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την -ταραχώδη- ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ράπερ Μιθριδάτη, ετοιμάζεται να παρουσιάσει και τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν συμφωνήσει να συστρατευτούν μαζί του, αλλά και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Το 80% των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν παρουσιαστεί εδώ και ένα μήνα, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Περιλάμβανε τους εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, τα κομματικά στελέχη και μια σειρά από πρόσωπα με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βαθιά πολιτική σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος που δεν παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή τους στη λίστα της Κουμουνδούρου, έχει να κάνει για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης. Όπως είδαμε και το Σάββατο, σταδιακά ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδέχεται και θα παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές.

Μέχρι την Κυριακή, 9 Απριλίου, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και άλλα ονόματα, καθώς τότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρίσκονται ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και ο καθηγητής Ιατρικής του Harvard, Όθωνας Ηλιόπουλος. Και οι τρεις τους, προορίζονται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Από εκεί και πέρα, δεδομένη μοιάζει η συμμετοχή της δημοσιογράφου και χήρας του Ολυμπιονίκη μας, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρας Τσαμπάζη, στην Ά Θεσσαλονίκης. Επίσης, ακούγονται έντονα τα ονόματα της τραγουδίστριας Τάνιας Τσανακλίδου (Ά Θεσσαλονίκης ή Επικρατείας), του ιστορικού και διευθυντή των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), Κωστή Καρπόζηλου, ενώ στα υπό συζήτηση ονόματα φαίνεται πως υπάρχει κι εκείνο της καθηγήτριας Ιατρικής, Αθηνάς Λινού.

Σχετικές ειδήσεις

Νέα δημοσκόπηση για τον Βόρειο τομέα: Ποιοι προηγούνται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Το μίνιμουμ πρόγραμμα συνεργασίας θέτει ο Τσίπρας

Εκλογές 2023: Ποια ποσοστά ψάχνουν τα κόμματα για την 1η Κυριακή