ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: «Το Επικρατείας κολλητών επιβεβαιώνει την απομόνωση Μητσοτάκη»

Εκλογές 2023 - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: «Το Επικρατείας κολλητών επιβεβαιώνει την απομόνωση Μητσοτάκη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αντέδρασε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας νωρίτερα σήμερα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τα εξής:

«Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πέρα από την πολιτική και την κοινωνική του απομόνωση. Μετά από μία τετραετία διαψεύσεων και εξαπατήσεων ο κ. Μητσοτάκης εξάντλησε τις εκλόγιμες θέσεις σε κολλητούς, υπουργούς και γενικούς γραμματείς.

Καμία ενσυναίσθηση για τα αδιέξοδα του κόσμου, παντελής ένδεια γείωσης με την κοινωνία, πλήρης απομόνωση ενός απερχόμενου Πρωθυπουργού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα σήμερα θα παρουσιάσει το δικό του ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το πρόγραμμά του.

Όλα δείχνουν ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θα είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Για τον πρώην υπουργό Άμυνας και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, οι συστάσεις είναι περιττές. Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, αναγνωρίζουν τις ικανότητες του και την αποφασιστικότητα του και είναι ένα πρόσωπο που ακόμα και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι εκτιμούν πολύ.

Από εκεί και πέρα, σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να βρίσκονται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και ο καθηγητής Ιατρικής του Harvard, Όθωνας Ηλιόπουλος και η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα, που είπε εν τέλει το «ναι» στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να βρίσκονται, επίσης, η αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η νομικός με τη μακρά πορεία στα ευρωπαϊκά πράγματα, Ζωρζέτα Λάλη και ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.