ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Η παρουσίαση του ψηφοδέλτιου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εκλογές 2023: Η παρουσίαση του ψηφοδέλτιου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Αυτή την ώρα παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Το στίγμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 21 Μαΐου έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίασή του, με τη φράση πως «πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο άξιων ανθρώπων μακριά από τους celebrities του παρελθόντος».

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ βρίσκονται οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες. Επικεφαλής ορίστηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της μεγάλης νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ήθελα να επιβραβεύσω γυναίκες και άνδρες, που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στα γραφεία της ΝΔ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι:

1. Ειρήνη Αγαπηδάκη

2. Θεόδωρος Σκυλακάκης

3. Χρήστος Στυλιανίδης

4. Ιωάννα Λυτρίβη

5. Γιώργος Σταμάτης

6. Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

7. Μαρία Πολύζου

8. Νίκος Παπαϊωάννου

9. Γεωργία Βαχαρίδη

10. Νίκος Κορογιαννάκης

11. Μαρία Διοΐλη - Διαμαντοπούλου

12. Άννα Καστάνη

13. Σπύρος Καρανικόλας

14. Πορφυλένια Κανελλοπούλου

15. Αντώνης Σγαρδέλης

Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη:

Επικεφαλής είναι η γενική γραμματέας δημόσιας υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία «συμβολίζει την έμφαση στις πολιτικές υγείας και κομίζει απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Δεύτερος, ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Σκυλακάκης. «Ο Θοδωρής Σκυλακάκης και η συμμετοχή του συμβολίζει και την επιτυχία μιας οικονομικής πολιτικής που κατάφερε να συνδυάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωσης φόρων αλλά και ταυτόχρονα τη δημοσιονομική συμμόρφωση και επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το όνομα του κ. Σκυλακάκη.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματική Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης. «Έθεσε τις βάσεις και τα θεμέλια για μια νέα αντίληψη στην πολιτική προστασία, αλλά προέταξε και ένα νέο ήθος και ύφος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του.

Στην επόμενη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη. «Έκανε σπουδαία δουλειά στον ΕΟΠΠΕΠ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης. «Ένας άνθρωπος ο οποίος προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια και με έφερε σε επαφή με αυτούς οι οποίοι συνήθως βρίσκονται έξω από τα φώτα και τους προβολείς της πολιτείας. Έχει ταυτίσει τη διαδρομή του με την υποστήριξη των ευάλωτων και των πιο αδύναμων», επισήμανε ο πρωθυπουργός προλογίζοντας τον Γιώργο Σταμάτη.

Στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. «Μια νέα γυναίκα που εκπροσωπεί επάξια την κοινωνία των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην έβδομη θέση είναι η αθλήτρια Μαρία Πολύζου. «Μια σπουδαία γυναίκα, αθλήτρια, δεν δίστασε να μιλήσει για τα προβλήματα υγείας της, για τα τραύματα της, με θάρρος άνοιξε την ψυχή της για να βοηθήσει άλλους να κάνουν το ίδιο. Και για μένα αυτή της η στάση είναι ακόμα πιο σημαντική από τους πολλούς μαραθωνίους που έχει κερδίσει. Είναι ένας νικητής της ζωής» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στην επόμενη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. «Έχει ταυτίσει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του διαδρομή με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να υλοποιήσουμε στα πανεπιστήμια μας. Ως πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δεν δίστασε να συγκρουστεί, αλλά ήταν πάντα έτοιμος να ρίχνει γέφυρες για να γίνονται συνεννοήσεις. Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε την επόμενη τετραετία σε μεγάλα, ανοικτά, εξωστρεφή και δημόσια πανεπιστήμια».

Το ψηφοδέλτιο συνεχίζεται με δύο ακόμα εκπροσώπους της Διασποράς, ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης και η εκπαιδευτικός από το Παρίσι Μαρία Διαμαντοπούλου. Στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τους Έλληνες του εξωτερικού ότι την επόμενη τετραετία θα επιδιώξει και πάλι τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις, ώστε να γίνει το αυτονόητο, να μπορείς να ψηφίζεις από τον μόνιμο τόπο διαμονής σου εάν είσαι εγγεγραμμένος στο εκλογικό κατάλογος της πατρίδας, χωρίς περιορισμούς, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Η επόμενη συμμετέχουσα στο ψηφοδέλτιο είναι μια νέα αγρότισσα από τη Μαγνησία, η Άννα Καστάνη. Συμβολίζει η συμμετοχή της το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα και τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα.

Στην 14η θέση είναι ο Σπύρος Καρανικόλας. «Αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχουμε ένα χρώμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ευχαρίστησε που συμπορεύτηκε με τον αγώνα της ΝΔ.

Η επόμενη υποψήφια είναι η πιο νεαρή του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, εκπρόσωπος της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ, η δικηγόρος Πορφυλένια Κανελλοπούλου.

Στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, που όπως είπε έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι ο Αντώνης Σγαρδέλης. «Ήθελα να τιμήσω έναν άνθρωπο που υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ. Με τον οποίο συνδέει μια βαθιά προσωπική φιλία. Υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Διαβάστε όλα τα νέα για εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις