ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ώρα Επικρατείας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Ώρα Επικρατείας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 21ης Μαΐουιέχει

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον, καθώς τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν αναμένεται να εκπέμψουν το σήμα για το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας, για το αύριο της χώρας.

Το ποια πρόσωπα θα βρίσκονται στη λίστα αυτή, το χειρίζεται σχεδόν αποκλειστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει να στείλει πολλαπλά μηνύματα μέσα από αυτή. Αρχικά, να επιβάλλει στην πράξη την ισότιμη συμμετοχή ανδρών γυναικών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους, από τους χώρους των επιστημών, της διανόησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θέλει να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους με τους οποίους το κόμμα του δεν έχει την οικοδομήσει την επικοινωνία που θα ιδανικά θα ήθελε, αλλά και να δείξει ότι η επόμενη κυβέρνηση του -εφόσον κερδίσει τις εκλογές- θα έχει και έντονα τεχνοκρατικά στοιχεία.

Όλα δείχνουν ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θα είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Για τον πρώην υπουργό Άμυνας και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, οι συστάσεις είναι περιττές. Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, αναγνωρίζουν τις ικανότητες του και την αποφασιστικότητα του και είναι ένα πρόσωπο που ακόμα και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι εκτιμούν πολύ.

Από εκεί και πέρα, σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να βρίσκονται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και ο καθηγητής Ιατρικής του Harvard, Όθωνας Ηλιόπουλος και η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα, που είπε εν τέλει το «ναι» στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να βρίσκονται, επίσης, η αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η νομικός με τη μακρά πορεία στα ευρωπαϊκά πράγματα, Ζωρζέτα Λάλη και ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Άκαρπη η συνεδρίαση της Διακομματικής - Ντιμπέιτ Μητσοτάκη, Τσίπρα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης» το δίλημμα Τσίπρα σε πολίτες και… Ανδρουλάκη

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας κλείνει την πόρτα στον Βαρουφάκη – «Επιλογή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»