ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης» το δίλημμα Τσίπρα σε πολίτες και… Ανδρουλάκη

Εκλογές 2023: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης» το δίλημμα Τσίπρα σε πολίτες και… Ανδρουλάκη
Intime / φωτογραφία αρχείου

Είναι προφανές πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, για το πως θα πορευτεί η χώρα μας για την επόμενη τετραετία.

Τα διλήμματα του ενόψει της επερχόμενης εκλογικής μάχης, τα οποίο συμπυκνώνονται στο «Μητσοτάκης ή Αλλαγή», θέτει στο τραπέζι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους πολίτες, αλλά και στις ηγεσίες των άλλων προοδευτικών δυνάμεων και κυρίως προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Είναι προφανές πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, για το πως θα πορευτεί η χώρα μας για την επόμενη τετραετία - και όχι μόνο, καθώς η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ενδεχομένως να σημαδέψει τη τροχιά που θα λάβει η Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες.

Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά στην Κουμουνδούρου. Όπως, επίσης, γνωρίζουν καλά ότι την απόφαση θα την πάρει ο ελληνικός λαός και μόνο. Ούτε οι δημοσκόποι, ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης. Επομένως, μοιάζει απολύτως λογικό το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ξεκάθαρα επί τάπητος τα διλήμματα που πιστεύει ότι θα πρέπει να έχουν οι πολίτες, πριν φτάσουν στην κάλπη.

Και το βασικό ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι ψηφοφόροι, είναι κατά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ το αν θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω στο καθεστώς Μητσοτάκη. Επομένως, θέτει ως βασικό καθήκον του ίδιου και του κόμματος του, την απαλλαγή της χώρας από «τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης», όπως ανέφερε χθες από τα Χανιά.

Όμως, τα διλήμματα του Αλέξη Τσίπρα δεν περιορίζονται μόνο απέναντι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά έχουν βαθύ πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Γιατί αλλά τέσσερα χρόνια Μητσοτάκης, σημαίνει ότι το κράτος, το ρεύμα, η Υγεία, η Παιδεία, το νερό, ακόμα και ο αέρας, «θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του κόμματος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σας το περιγράψω με εικόνες αυτό το δίλλημα; Θα πανηγυρίζουν τη νύχτα της Κυριακής των εκλογών ο Μητσοτάκης, τα τζάκια, οι βαρόνοι της διαπλοκής, τα funds και τα κοράκια που αρπάζουν σπίτια, οι Πάτσηδες και οι ολιγάρχες της διεφθαρμένης ελίτ;», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά είναι τα διλήμματα της εκλογικής μάχης κατά τον Αλέξη Τσίπρα και σε αυτά θα πρέπει να απαντήσουν με τη ψήφο τους οι πολίτες. Όμως, εκτός από τους ψηφοφόρους, τα διλήμματα αυτά απευθύνονται και προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. Αν δηλαδή θα βοηθήσει ώστε η χώρα να απαλλαγεί από όλα τα παραπάνω ή αν εμμέσως, με την άρνηση του να συμπράξει στον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης, θα δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επιστροφή του στην εξουσία.