ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου έπειτα από προσφυγή Μπογδάνου

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος τις τρεις από τις τέσσερις προσφυγές κατά του ονόματος και του εμβλήματος κομμάτων που είχαν κατατεθεί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα στον Άρειο Πάγο.

Η ολομέλεια του Α1 πολιτικού τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου έκανε δεκτή μόνο την προσφυγή κατά του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Πατρίδα» ενώ τόσο οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους ενώ απορρίφθηκε και αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Οι αποφάσεις για όλες τις προσφυγές ήταν ομόφωνες. Νωρίτερα, στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου βρέθηκαν οι αντίθετες προσφυγές που είχαν κατατεθεί από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη με την κάθε πλευρά να διεκδικεί τον τίτλο «Έλληνες».

Η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου και του κόμματος «Πατρίδα» έγινε δεκτή με το σκεπτικό ότι υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου, από το κόμμα που έχει ιδρύσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στο οποίο συμμετείχε και η ίδια μέχρι την ημέρα της διαγραφής της.

Το σκεπτικό των δικαστών για την απόρριψη της προσφυγής του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή του κόμματος «Έλληνες» σε βάρος του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη χαρακτηρίζει το κόμμα του πρώτου ως μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή.

Η μια προσφυγή κατατέθηκε από το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και ζητείται να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης. Μάλιστα, ο κ. Μιχάκης ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο από το 2012. Από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριζε ότι είναι εκτός νομιμότητας οι αντίπαλοι «Έλληνες», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα Μιχάκη, κατά παράβαση της νομοθεσίας χρησιμοποιεί ως έμβλημα τον ήλιο της Βεργίνας.

Εκλογές 2023: Το νέο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ - «Στις 21 Μαΐου κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή»

Εκλογές 2023: Το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -Τι προβλέπει για υγεία, εργασία, φόρους, ακρίβεια

Εκλογές 2023: Ποια είναι η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ