ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα στον «αέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Στις «φράξιες» το παιχνίδι, μέχρι Σεπτέμβρη η εκλογή αρχηγού

Όλα στον «αέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Στις «φράξιες» το παιχνίδι, μέχρι Σεπτέμβρη η εκλογή αρχηγού

Ένα νεφελώδες τοπίο έχει δημιουργηθεί στην Κουμουνδούρου, καθώς η αιφνίδια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει διαλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι πάντες σε θέση αναμονής για το χρονοδιάγραμμα εκλογής του νέου προέδρου, με τις αρχές Σεπτεμβρίου να μοιάζει ως η πιθανότερη ημερομηνία.

Το παιχνίδι στην παρούσα φάση, παίζεται εκτός κτηρίου, όπου γίνονται όλες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ανάμεσα στις τάσεις του κόμματος. Ωστόσο, το σοκ της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, ανέτρεψε πλήρως τον σχεδιασμό της κάθε ομάδας, που πλέον έχει να επεξεργαστεί νέα δεδομένα.

Επομένως, καθίσταται σαφές ότι τίποτα δεν θα ξεκαθαρίσει για τον οδικό χάρτη, αν πρώτα δεν συμφωνήσουν στη «γραμμή» τους η κάθε τάση ξεχωριστά και αν μετά δεν καταλήξουν από κοινού σε ένα χρονοδιάγραμμα, που θα ικανοποιεί τους πάντες.

Η πιθανότητα πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συγκλιθεί η Πολιτική Γραμματεία, φαίνεται πως «ναυαγεί», με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι οι «τασσάρχες» ζήτησαν να οριστεί για τη Τρίτη. Βασικό της καθήκον θα είναι το να ορίσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα καθορίσει τη συνέχεια των διαδικασιών.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, στα μέλη του οργάνου δεν έχει φτάσει κάποια ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία που θα συνεδριάσει το όργανο.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα εκλέξει άμεσα τον/την νέα επικεφαλής της, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι εκείνη που θα σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις, αν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανακοινώσει την παραίτηση του από αυτόν τον ρόλο.

Ως προς το πότε θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου αρχηγού, από την πλευρά της «προεδρικής πλειοψηφίας» προκρίνεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια περίοδο εισηγείται να διεξαχθεί και το Συνέδριο του κόμματος.

Στόχος είναι στα μέσα Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί από τον νέο ή τη νέα αρχηγό του.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Την ίδια ώρα, τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κούρσα διαδοχής στο κόμμα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για την επιστροφή του στα κοινά είπε: «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Σχετικές ειδήσεις