ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: «Στον Τσίπρα κόστισαν οι προεκλογικές δηλώσεις»

Βαρεμένος: «Στον Τσίπρα κόστισαν οι προεκλογικές δηλώσεις»
EUROKINISSI.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πλησιάσει τους κεντρώους», υποστήριξε ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βαρεμένος, σχολίασε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη μέρα, τους προεκλογικούς χειρισμούς και τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να ανακάμψει.

«Το πρώτιστο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να παραμείνει κόμμα εξουσίας. Φυσικά, στον στρατηγικό ορίζοντα “βλέπω” μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και γενικότερα τον χώρο της κεντροαριστεράς. Διότι, πώς αλλιώς θα οικοδομηθεί μία εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτή τη “σαρωτική” επικράτηση της δεξιάς με την ακροδεξιά; Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μία συντηρητική “στροφή” από ένα μέρος της κοινωνίας», τόνισε μεταξύ άλλων και προσέθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τον κόσμο ότι έλαβε υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα, να αναβαθμισθεί και με αυτή την έννοια να “βγει” ενδυναμωμένος. Όμως, χρειάζεται να επιδείξει ωριμότητα, για να το επιτύχει αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πλησιάσει τους κεντρώους, τού κόστισαν οι προεκλογικές δηλώσεις. Το κόμμα πρέπει να σφυρηλατήσει την πολιτική και ιδεολογική του φυσιογνωμία».

Σχετικές ειδήσεις