ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει μέτρα και πρόστιμα για να περιορισθεί η αισχροκέρδεια

Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει μέτρα και πρόστιμα για να περιορισθεί η αισχροκέρδεια

«Η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας, αλλά και κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σήμερα (22/07), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης, από όπου υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές που δρομολογούνται από το Υπουργείο, έχουν ξεχωριστή σημασία στον συνολικό μας σχεδιασμό».

«Η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας, αλλά και κοινωνικής συνοχής. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, που φαίνεται να είναι εξαιρετικά επίμονη. Όπως γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, έχουμε “ξεδιπλώσει” εδώ και καιρό ένα συνολικό σχέδιο, για να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις από την εισαγόμενη ακρίβεια και πολλές από τις πρωτοβουλίες οι οποίες αναπτύσσονται, εντάσσονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι «αναφέρομαι συγκεκριμένα στους ελέγχους, οι οποίοι γίνονται στην αγορά για τα καθορισμένα περιθώρια κέρδους που έχουμε νομοθετήσει, αλλά και ελέγχους που αφορούν συνολικά την προστασία του καταναλωτή από πρακτικές οι οποίες δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε πρακτικές οι οποίες κάνουν κατάχρηση της πρακτικής των εκπτώσεων, παραπλανώντας ουσιαστικά τους καταναλωτές. Θα υπάρχουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις από το Υπουργείο και επιβολές προστίμων, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει πια τους μηχανισμούς αλλά και εκείνα τα “εργαλεία” για να μπορεί να έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα του τι γίνεται πραγματικά στην αγορά», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «από εκεί και πέρα, προφανώς και η ανάπτυξη την οποία οραματιζόμαστε στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις –δημόσιες και ιδιωτικές– και πολλές από τις πρωτοβουλίες οι οποίες δρομολογούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης ακριβώς εκεί κατατείνουν. Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική μεταποίηση, την ελληνική βιομηχανία, η οποία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό, υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρηματοδοτικά “εργαλεία”».

Επιπλέον, σχολίασε ότι «θέλουμε να στηρίξουμε την καινοτομία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπου έχουν γίνει θαύματα τα τελευταία χρόνια, με ένα νέο οικοσύστημα που έχει δείξει μία μεγάλη δυναμική. Αλλά να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο πώς συνδέουμε τα δημόσια κονδύλια τα οποία διοχετεύουμε στην έρευνα με την πραγματική παραγωγή στην πατρίδα μας».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι πολλές, λοιπόν, οι δράσεις που θα πρέπει να δρομολογήσουμε, τα επόμενα χρόνια. Το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ο σύμμαχος της υγιούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Χαιρόμαστε γιατί συνολικά –αν βλέπει κανείς τη μεγάλη εικόνα– βιώνουμε σήμερα μία επενδυτική “άνοιξη” στην πατρίδα μας, που αφορά πολλούς διαφορετικούς τομείς και είναι απότοκο του γεγονότος ότι η Ελλάδα εισέρχεται πλέον σε έναν ενάρετο αναπτυξιακό κύκλο.

Ακριβώς αυτήν την ανάπτυξη θέλουμε να στηρίξουμε με στοχευμένες πολιτικές, οι οποίες όμως, θα έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα. Το μετρήσιμο αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει, τελικά, είναι η βελτίωση των μισθών και η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας. Αυτοί είναι οι τελικοί δείκτες οι οποίοι θα κρίνουν και συνολικά την επιτυχία της πολιτικής μας».

Σχετικές ειδήσεις