ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Μιλήσαμε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συναινέσεις

Στέφανος Κασσελάκης: Μιλήσαμε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συναινέσεις

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικά θερμό χαρακτήρισε το κλίμα της πρώτης συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι μίλησαν για συναινέσεις και ότι επιπροσθέτως έθεσε και θέματα της ομογένειας και των Αποδήμων.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίστηκε η ανάγκη συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο, όπου θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού λίγο πριν από τις 11 το πρωί.

Η κ. Σακελλαροπούλου τον συνεχάρη για τον εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή του επίσκεψη στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε» τόνισε, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισημαίνει πως η κλιματική κρίση είναι εδώ, τονίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα έτοιμος. Αυτό που χρειάζεται είναι οι συναινέσεις και συνεργασία όλων για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, διαμήνυσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σημαντική την επένδυση στην πρόληψη και πρόσθεσε: Από μεριάς μας, στο βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση σε πρόληψη με βιώσιμο αποδοτικό τρόπο, βεβαίως θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβη με τα πόδια στη Βουλή προκειμένου να συναντηθεί με τον Νίκο Βούτση.