ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Βίτσας: Σε επικίνδυνη κατάσταση το κόμμα - Το μπαλάκι πέφτει στον καθένα για το τι θα κάνει

ΣΥΡΙΖΑ - Βίτσας: Σε επικίνδυνη κατάσταση το κόμμα - Το μπαλάκι πέφτει στον καθένα για το τι θα κάνει

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της επιστροφής Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου της Πέμπτης και της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας για τις διαγραφές που παρέπεμψε ο πρόεδρος του κόμματος.

Την κατάσταση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποτυπώσει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, μία ημέρα μετά την πρόταση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη να τον παρεπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή, ο Δημήτρης Βίτσας.

Αποκαλυπτικός ήταν κληθείς να απαντήσει αν εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και ο καθένας σκέφτεται τι θα κάνει», απάντησε ο κ. Βίτσας.

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως δεν τον εκφράζει η σημερινή ηγεσία, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποιες ελπίδες να σωθεί το κόμμα.

Για τον κ. Βίτσα, κάθε στέλεχος του κόμματος θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του.

Σε ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι δεν αμφισβητεί τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και πως κέρδισε με διαφανή τρόπο.

Τέλος, ανέδειξε τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα χρειαζόταν βοήθεια από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει αν του έχει δοθεί.

Σε χθεσινές του συνεντεύξεις, λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του, ο Δημήτρης Βίτσας ήταν περισσότερο καυστικός για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Λέει ο άλλος, σού έδειξε την πόρτα. Ρε αδερφέ, εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πώς ανοίγει και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα. Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε», απάντησε χαρακτηριστικά.