ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας για τις «διαγραφές Κασσελάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας για τις «διαγραφές Κασσελάκη»

Τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να χρησιμοποιήσει μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου και να πει ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασιστεί η διαδικασία για την παραπομπή προς διαγραφή των Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη και Δημήτρη Βίτσα, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να χρησιμοποιήσει μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου και να πει ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Πώς λειτουργεί η Επιτροπή Δεοντολογίας

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας εκλέγεται από το συνέδριο του κόμματος και είναι 15μελής. Πάντα με την ισορροπία των γενικότερων κανόνων του κόμματος συμμετοχής γυναικών στην Επιτροπή αυτή και ο βασικός σκοπός της είναι να προασπίζεται την εικόνα του κόμματος, να φροντίζει ώστε να εφαρμόζονται οι κανόνες και το καταστατικό από όλους», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να προσφύγει με μια αναφορά, τεκμηριωμένη ει δυνατόν, το κάθε μέλος για κάποιο άλλο μέλος ή για κάποια απόφαση του οργάνου κλπ» σημείωσε ο κ. Σπουρδαλάκης αναφορικά με τα μέλη και διαδικασία εκλογής τους και πρόσθεσε πως της όποιας απόφασης «προηγείται μια διαδικασία διερεύνησης της κάθε αναφοράς».

«Η Επιτροπή ορίζει τρία μέλη τα οποία διερευνούν την υπόθεση, καλεί τον «ενάγοντα» και τον «εναγόμενο» σε μία συζήτηση ενημέρωσης. Αυτοί μπορούν να φέρουν και έναν μικρό αριθμό μαρτύρων και συντάσσεται μία έκθεση. Εάν η πρόταση είναι για τις αυστηρές προτάσεις της Επιτροπής, τότε χρειάζεται μια αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων», συμπλήρωσε.