ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα της εξόδου συζητούν οι «6 συν 6»

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα της εξόδου συζητούν οι «6 συν 6»

Παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι νεοτέρας και χωρίς αποφάσεις για την ομάδα των «6+6»

«Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του νέου εγχειρήματος», ήταν το μήνυμα των κορυφαίων στελεχών που συμμετέχουν στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της τάσης των «6+6» με τις πιθανότητες να συγκλίνουν πως βρίσκονται πιο κοντά προς την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για διχαστικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο σημείωσε πως «θα ζυγίσουμε καλά όλα τα δεδομένα πριν τις οριστικές αποφάσεις μας, δεν θα μας επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες το τι θα πράξουμε».

Αντίθετα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε την άμεση αποχώρηση, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για έναν «φορέα που θα έχει προοπτική η Αριστερά να γίνει ξανά κυβέρνηση»

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας προανήγγειλε στην παρέμβασή του, παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «πρέπει να δοθεί η μάχη για το κόμμα, μέσα στο κόμμα».

Μένουν μέχρι να φύγουν

Σήμερα, ωστόσο δεν αναμένεται κάποια οριστική απόφαση παρά τις δυσκολίες συνύπαρξης που διαπιστώνονται ανοιχτά πλέον με την ομάδα Κασσελάκη, όπως άφησε να διαφανεί στην εισήγησή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και αν στην ηγεσία της ομάδας των «6+6» υπάρχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις ως προς το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης τους από την Κουμουνδούρου, τα στελέχη της βάσης δεν δείχνουν να έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν.

Από εκείνους και εκείνες που πήραν τον λόγο, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, ακόμα και αν δεν υπάρχει ο «μαγικός αριθμός» των 10 βουλευτών που χρειάζεται για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αφενός διότι εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα Κασσελάκη - Πολάκη - Τζάκρη στο εγγύς μέλλον.

Αφετέρου, γιατί τα μέλη του κόμματος που δούλεψαν για το 44% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου στις πρόσφατες εκλογές, έχουν αποχωρήσει ήδη από το «κουφάρι» του ΣΥΡΙΖΑ ή ετοιμάζονται να το πράξουν άμεσα, δηλαδή τα επόμενα 24ωρα με μαζικές δηλώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κανένας να τους στηρίξει στον δρόμο προς το Συνέδριο – για το οποίο και πιστεύουν ότι θα μετατραπεί σε μια ένα κακοπαιγμένο μονόπρακτο του νέου προέδρου.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τον δρόμο της εξόδου από την Κουμουνδούρου θα ακολουθήσει και η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -ακόμα και αύριο- τότε γίνεται ξεκάθαρο πως η νέα ηγετική ομάδα θα καταστεί παντοδύναμη μέσα στο κόμμα.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη «δεξαμενή» προοδευτικών πολιτών που δεν βλέπει το μέλλον της δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ούτε και στο ΠΑΣΟΚ, η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, φαντάζει σίγουρη.

Σχετικές ειδήσεις