ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βολές» Κασσελάκη σε Τσακλόγλου για τους «δικηγόρους – ντελιβεράδες» και η συγγνώμη του Υφυπουργού

«Βολές» Κασσελάκη σε Τσακλόγλου για τους «δικηγόρους – ντελιβεράδες» και η συγγνώμη του Υφυπουργού
INTIME.

«Γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος, να δουλέψει ντελιβεράς;», σχολίασε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Πόλεμος» ξέσπασε σήμερα (24/11) μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Τσακλόγλου, ύστερα από τοποθέτηση του τελευταίου σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου σχολίασε: «Γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος, να δουλέψει ντελιβεράς;», όταν άκουσε από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» στο ACTION24, Γιώργο Κακούση, να τού λέει ότι «έχω φίλο δικηγόρο, που δουλεύει σε γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ».

«Προφανώς, ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Αν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ, θα πήγαινε; Αρχίζω να αμφιβάλλω, εκεί πέρα», υποστήριξε ο Υφυπουργός Εργασίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση Κασσελάκη και η «συγγνώμη» Τσακλόγλου

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον υφυπουργό Εργασίας “να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου έσπευσε να απολογηθεί μετά την «άστοχη δήλωση», όπως τόνισε, μέσα από ανάρτηση.

«Σε σημερινή μου συνέντευξή, προχώρησα σε δήλωση που ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Μία λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στην αναίρεση της ουσίας της συζήτησης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχετικές ειδήσεις