ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφάνεια – Φανάρι: Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παρακολούθησαν την τελετή με αποστάσεις

Θεοφάνεια – Φανάρι: Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παρακολούθησαν την τελετή με αποστάσεις
EUROKINISSI.

Οι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και τον καθαγιασμό των υδάτων στο Φανάρι από ασφαλή απόσταση μεταξύ τους.

Σε μία επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό προέβησαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανίων.

Οι δύο πολιτικοί έδωσαν το «παρών» στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και παρά το γεγονός κάθισαν αμφότεροι στην πρώτη σειρά, φρόντισαν να υπάρχει πάντα κάποιος ή κάποιοι μεταξύ τους.

Κασσελάκης: «Όλοι μαζί για τον ελληνισμό»

«Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ, στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι μία γιορτινή και μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμά του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας, να γίνει πράξη στην ειρήνη, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος εαυτός μας, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ανδρουλάκης: «Κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία σε όλους του Έλληνες»

«Είναι χαρά και τιμή μου, που βρίσκομαι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Εύχομαι στην αρχή αυτής της νέας χρονιάς να υπάρχει ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους του Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους.

Εύχομαι σταθερότητα και ειρήνη στην ανθρωπότητα και να τερματισθούν επιτέλους οι δυο συγκρούσεις, που εξελίσσονται στην ευρύτερη γειτονιά μας, σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, απανταχού της γης», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικές ειδήσεις