ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για F–35: «Θέλαμε να διατηρήσουμε ένα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας»

Μητσοτάκης για F–35: «Θέλαμε να διατηρήσουμε ένα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας»

«Ήταν μία μακρά διαπραγμάτευση και η απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θεωρούν την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συμφωνία για την αγορά μαχητικών F–35 από την Ουάσινγκτον.

«Η υπογραφή της επιστολής από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, επιδεικνύει το βάθος και την αυτοτέλεια ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ως Ελλάδα, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των F–35, αλλά και την απόκτηση δωρεάν υλικού για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα (30/01) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ήταν μία μακρά διαπραγμάτευση και η απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θεωρεί τη χώρα μας παράγοντα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε ένα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, με την απόκτηση των μαχητικών F–35.

Επιπλέον, θέλουμε διασφαλίσουμε το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, αφού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε περίοδο εξομάλυνσης, τους τελευταίους μήνες», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις