ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ προς ΣΥΡΙΖΑ»

Χριστοφιλοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ προς ΣΥΡΙΖΑ»
EUROKINISSI

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για την απόφασή της να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για την κόντρα της με τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Λίγες ημέρες μετά τη «μεταγραφή» της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία, η κόντρα της με τον Νίκο Ανδρουλάκη καλά κρατάει. Μετά τη σκληρή κριτική που άσκησε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ασκεί αντιπολίτευση της δεκαετίας του ’80» και την απάντηση του Ανδρουλάκη, που τόνισε «έχει το δικαίωμα να πάει στη ΝΔ. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι ενώ το έχει κάνει ήδη από το καλοκαίρι του 2022», ένα νέο επεισόδιο γράφτηκε στη κόντρα τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μίλησε για την απόφασή της να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το τι δεν την κάλυπτε στο ΠΑΣΟΚ. «Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη και μετά από ένα διάστημα όπου αφιερώθηκα στα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα και στην προσωπική μου ζωή, την οποία είχα ξεχάσει» είπε αρχικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου και συμπλήρωσε:

«Είδα πολύ καθαρά ότι τα όσα συνέβαιναν στο προηγούμενο μου κόμμα δεν με κάλυπταν. Είχα σοβαρές αμφιβολίες και διαφωνίες, τις οποίες δεν εξέφρασα και δεν θεώρησα ότι εκείνη την στιγμή ήταν σωστό να εκφράσω. Υπήρχε και αλλαγή ηγεσίας. Είχε αποβιώσει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Δεν ήταν η ώρα» τόνισε και συνέχισε: «Πριν τις εκλογές του 2023 εγώ έβλεπα μια πορεία θετική της χώρας και είπα ευθαρσώς και δημοσίως ότι εγώ στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία»».

Μάλιστα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έσπευσε να απαντήσει και στα όσα είπε για εκείνη ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Εγώ δορυφόρος δεν υπήρξα. Υπήρξα φίλη, και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τώρα μπορώ να ενταχθώ σε μια παράταξη η οποία είναι πολυσυλλεκτική».

Όσο για το τι δεν την εκφράζει στην πορεία του ΠΑΣΟΚ σήμερα, τόνισε πως «είναι πολύ προς ΣΥΡΙΖΑ» και έσπευσε να συμπληρώσει για τον Νίκο Ανδρουλάκη: «δεν είπα ότι είναι εγκλωβισμένος ο κ. Ανδρουλάκης από κάποιους. Και μίλησα γενικά, καθώς ο εγκλωβισμός αφορά ευρύτερα, αφορά μια ευρύτερη πρόκληση, αν θέλετε και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό. Τι εννοώ; Εννοώ ότι τα κόμματα σήμερα, τα μεγάλα παλιά κόμματα, δηλαδή κεντροαριστερά ευρωπαϊκή, κεντροδεξιά ευρωπαϊκή έχουν συγκλίνει και οι πραγματικοί αντίπαλοι βρίσκονται άκρα αριστερά και άκρα δεξιά. Άρα αν θέλετε για να πάμε σε συγκρούσεις θα πάμε σε συγκρούσεις με τον λαϊκισμό, τον ακροδεξιό και τον ακροαριστερό και μπορούμε να δούμε συγκλίσεις. Αυτό εννοούσα όταν είπα να μην εγκλωβιζόμαστε».

Τέλος για τη Νέα Δημοκρατία είπε: «Έχει κατορθώσει με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενσωματώσει τόσο στοιχεία του δημοκρατικού κέντρου, όπως πολλοί με τους οποίους συνεργάστηκα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Λίνα Μενδώνη και άλλοι πολλοί, διατηρώντας και το συντηρητικό μέρος, τους πιο συντηρητικούς πολιτικούς και τον κόσμο που ψηφίζει, αλλά βεβαίως και την φιλελεύθερη πλευρά που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα».