ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «καπέλωμα» Κασσελάκη, η «νομιμοποίηση» Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου και το «άδεισμα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Το «καπέλωμα» Κασσελάκη, η «νομιμοποίηση» Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου και το «άδεισμα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Να τοποθετήσει τον εαυτό του σε ένα κάδρο από το οποίο απουσιάζει, αυτό του μέλλοντος της προοδευτικής παράταξης, επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με την αιφνιδιαστική εμφάνιση του στην εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθώς κανένα από τα κόμματα και τις κινήσεις του χώρου δεν θέλει να συζητήσει με τη νυν ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για το αύριο της Κεντροαριστεράς.

Την ίδια στιγμή, στην προσπάθεια του να «καπελώσει» την πολυσυζητημένη εκδήλωση, φαίνεται ότι προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον ίδιο του τον εαυτό και ενόχληση στα στελέχη του. «Νομιμοποίησε» την εκδήλωση, τις κινήσεις του Διονύση Τεμπονέρα, ακόμα και τη διάσπαση του κόμματος του, αφού κανένας, πλέον, δεν μπορεί να μιλάει για «αποστάτες» της Νέας Αριστεράς.

Παράλληλα, όμως, «άδειας» θεαματικά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνωστίζονταν στα κανάλια για να υποβαθμίσουν τη χθεσινή εκδήλωση και τη συζήτηση για το μέλλον της ευρύτερης παράταξης.

Το ατυχές «καπέλωμα»

Όσοι βρέθηκαν στη χθεσινή συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, μεταξύ του Διονύση Τεμπονέρα, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος, προφανής. Τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του, ξιφουλκούσαν όλες αυτές τις ημέρες εναντίον του Διονύση Τεμπονέρα και της «Εφημερίδας των Συντακτών», που διοργάνωσε την εκδήλωση. Και αν δημόσια ήταν απλά επιθετικοί, σε ιδιωτικό επίπεδο μιλούσαν ακόμα και για «προβοκάτσια».

Τα δε διαδικτυακά τρολ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, είχαν κατατάξει το νεαρό στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας στο επίπεδο του «προδότη», του «δελφίνου», του «υπονομευτή» κλπ. Έφταναν, μάλιστα, στο σημείο να του χρεώνουν ακόμα και συμπαιγνία με την Έφη Αχτσιόγλου, σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και την έμμεση πίεση που ασκήθηκε σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην παραστούν στην εκδήλωση, ουδείς περίμενε ότι θα πήγαινε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και τελικά πήγε, στρέφοντας πάνω του τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φλας των φωτογράφων. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση, πέτυχε τον πρώτο του στόχο, που ήταν επικοινωνιακά να «καπελώσει» την εκδήλωση.

«Νομιμοποίησε» τα πάντα

Έχοντας μάθει να πολιτεύεται με γνώμονα την επικοινωνία, ενδεχομένως και να πιστεύει ότι κατήγαγε μια μεγάλη «νίκη» επί των συμμετεχόντων στο πάνελ. Όμως, στην ουσία του πράγματος, φαίνεται ότι δεν σκέφτηκε καλά αυτή την κίνηση.

Αρχικά, διότι «άδειασε» με εμφατικό τρόπο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στρέφονταν όλες αυτές τις ημέρες δημόσια εναντίον της εκδήλωσης, της «Εφημερίδας των Συντακτών» και κατά του Διονύση Τεμπονέρα. Αλήθεια, τι ακριβώς θα τους πει, σήμερα, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδριάζει στις 14.30;

Δεύτερον, «νομιμοποίησε» πλήρως τις κινήσεις του Διονύση Τεμπονέρα, αλλά και την υπαρκτή συζήτηση που υπάρχει στη βάση της της παράταξης, για το μέλλον της – τον παλμό της οποίας έπιασε έγκαιρα το νεαρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που έχει χαρακτηρίσει «αποστάτες» και «σφετεριστές των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ» εκείνους που αποχώρησαν για να ιδρύσουν τη Νέα Αριστερά, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη «εκβιαζόμενο από τον πρωθυπουργό, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», ότι δεν θα έχει κανέναν ρόλο στους νέους δρόμους που ενδεχομένως θα ανοίξει για σύσσωμη την Κεντροαριστερά, μετά τις ευρωεκλογές.

Τρίτον, «νομιμοποίησε» διά της παρουσίας του τη διάσπαση του κόμματος του, καθώς «αναγνώρισε» την ύπαρξη της Νέας Αριστεράς ως πολιτικού φορέα και συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Wedding crasher

Τα όσα συνέβησαν, χθες, στο θέατρο «Άλφα», σχολιάστηκαν έντονα στα κοινωνικά δίκτυα που τον χαρακτήρισαν «wedding crasher», δηλαδή απρόσκλητο επισκέπτη σε γάμο - εν προκειμένω σε εκδήλωση.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε απρόσκλητος στην εκδήλωση. Είχε λάβει πρόσκληση από το Διονύση Τεμπονέρα. Μάλιστα, το νεαρό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε και από το βήμα της εκδήλωσης να δώσει το ακριβές στίγμα των προθέσεων του.

«Πρόεδρε, καλώς ήρθες. Με την παρουσία σου εδώ αποδεικνύεις ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο και απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή αφορά και κόμματα, όχι μόνο πρόσωπα», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, απευθυνόμενος προς τον Στέφανο Κασσελάκης.

Πάντως, ο ίδιος δεν θέλησε να τοποθετηθεί. «Έχω εκπρόσωπο», είπε προς τον συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών, Δημήτρη Τερζή, δείχνοντας προς την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα.