ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Τι φοβάται και επέβαλε κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Κασσελάκης: Τι φοβάται και επέβαλε κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με τις απειλές Κασσελάκη περί επιπτώσεων σε όλους όσοι καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα - Τι θα κάνει με Πολάκη

Διάσταση πριν τον γάμο...κάπως έτσι διαμορφώνεται η εικόνα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι αντιδράσεις εντός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεπερνούν ακόμα κι εκείνες στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν με συνέπεια να τεθεί θέμα άτυπης κομματικής πειθαρχίας και στο βάθος...παραίτηση.

Μεταξύ των βουλευτών που απειλούνται με παραίτηση εξαιτίας της εκφρασμένης θέσης τους να μην συμμετέχουν στη σημερινή ψηφοφορία είναι ο Παύλος Πολάκης, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Μίλτος Ζαμπάρας και η Νίνα Κασιμάτη. Αξίζει να σημειωθεί στο χθεσινό αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης κι άλλοι 15 βουλευτές δεν το υπέγραψαν.

Στο παρασκήνιο του συγκρουσιακού κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο διάλογος «μήνυμα» του Στέφανου Κασσελάκη με τον Γιάννη Ραγκούση από όπου και προέκυψε ότι «όποιος καταψηφίσει θα υποστεί και τις συνέπειες». Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο κ.Κασσελάκης εννοούσε πως εφόσον κάποιος βουλευτής ο οποίος είναι τομεάρχης θα πρέπει να παραιτηθεί...

Κακές γλώσες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής, λένε πάντως πως η «πίεση» που ασκήθηκε από τον κ.Ραγκούση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να λάβει απάντηση περί ποινών σε διαφωνούντες, είναι επειδή σκέφτεται να το δει να παίρνει σάρκα και οστά σε βάρος 2 προσώπων, Παύλο Πολάκη και Νίνα Κασιμάτη. Τον μεν Πολάκη επειδή έχει προηγούμενα από τότε που ζητούσε τη διαγραφή του και τον αντικατέστησε στον Τομέα Διαφάνειας. Τη δε Νίνα Κασιμάτη επειδή τον έστειλε σπίτι του...στις εκλογές καταλαμβάνοντας την έδρα του.