ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Θα υπάρχει πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Κούλογλου: Θα υπάρχει πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Φωτ.: Eurokinissi

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεις που υποδεικνύουν την σοβαρότατη κρίση στο κόμμα 

Για πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη έκανε λόγο ο Στέλιος Κούλογλου με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να αναμένονται καταιγιστικές μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες.

«Μετά τον Κασσελάκη θα υπάρξουν πολλοί, αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι έχει τελειώσει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια πολύ βαθιά κρίση. Εδώ δεν πάνε τα μέλη να ψηφίσουν για το συνέδριο. Νομίζω ότι θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο ίδιο σήριαλ. Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη. Νομίζω πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να το παρατήσει έτσι εύκολα, άρα θα έχουμε διαφορές συγκρούσεις», ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ACTION δεν υπάρχει κάτι που να δώσει την κατάσταση.

«Μέλη της Κεντρικής επιτροπής είναι στα τηλέφωνα και μετρούν δυνάμεις.
Ο συσχετισμός τω δυνάμεων στα όργανα είναι υπερ των αντιπάλων του κ. Κασσελάκη», πρόσθεσε.

Γιαννούλης: Οικόπεδο για αντιπαροχή

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αναβρασμό. Μιλώντας από την πλευρά του στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Γιαννούλης ήταν αιχμηρός: «Δεν μπορεί κανείς να θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ οικόπεδο για αντιπαροχή από κληρονομιά που είναι όλοι χαρούμενοι όταν αυτό προκύπτει αλλά όταν έρχεται το σχέδιο του μηχανικού όλοι θέλουν το ρετιρέ και κανείς δεν θέλει τον πρώτο όροφο».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «κάποια στιγμή δεν υπάρχει γυρισμός είναι η τελευταία ευκαιρία που λέμε… Ή θα αποφασίσουμε τα προβλήματα κακής οργάνωσης, υπάρχουν, προσωπικών τακτικών, υπάρχουν, τακτικισμών, υπάρχουν, λαθών από την ηγεσία, υπάρχουν, κακές συμβουλές, υπάρχουν».

«Τα ερωτήματα αυτά (του ερωτηματολογίου) μπορείς να τα θέτεις σε ένα δημοκρατικό διάλογο, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι, πιστεύω, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πονεμένο και πληγωμένο από όλα αυτά που πολλές φορές γίνεται η τρίχα τριχιά, πρέπει να προβλέπεις το χρόνο, τη συγκυρία και τη στιγμή που το κάνεις» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «αλλάξτε τα όλα» δεν γίνεται α λα καρτ. «Δικαίωμα έχει ο πρόεδρος (να αναζητήσει τον παλμό της βάσης) σε συνεργασία με τα κομματικά όργανα που κι αυτά εκφράζουν τη βάση, δεν είναι δοτοί και διορισμένοι. Ο iSYRIZA δεν λειτουργεί σε κενό χώρου, χρόνου, ευθύνης και αρμοδιότητας, η συνεργασία η συνεννόηση η συζήτηση και η συναντίληψη δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, αντίθετα απομακρύνει από συζητήσεις που κάνουμε τώρα» τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Κασιμάτη: «Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε την ταυτότητά μας»

Παρέμβαση υπήρξε και απ΄την βουλευτή Νίνα Κασιμάτη, η οποία μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος ο Τσίπρας είχε πει πως είναι άμεση προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να επανιδρυθεί.

Αναφερόμενη στο ερωτηματολόγιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λίγο πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η κα Κασιμάτη είπε: «Δεν γίνεται ένα κόμμα να μην θέλει και να μην επιδιώκει να έχει άμεση επικοινωνία με τη βάση του, όταν μάλιστα δεν είναι και στα καλύτερά του. Έχουμε ένα ερωτηματολόγιο που ήθελε ο πρόεδρος να ρωτήσει τη βάση συγκεκριμένα πράγματα. Οι πρόεδροι έχουν την δυνατότητα να έχουν ένα εύρος κινήσεων. Και δεν θυμάται για τον Αλέξη Τσίπρα, τον ιδρυτή του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ, να υπήρχε τόση στενή εποπτεία για τις κινήσεις του. Δεν πρόκειται για κίνηση που παραβιάζει κάτι, κάποια απόφαση Οργάνου. Ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε πολύωρες συνεδριάσεις. Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που θέλει να διακρίνει τις προθέσεις του κόσμου, τις διαθέσεις και τη στάση. Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης των Οργάνων, σε καμία περίπτωση και δεν έχει φανεί ο κ. Κασσελάκης να μην σέβεται τα Όργανά του, σε καμία περίπτωση. Δεν είναι μανιφέστο τα 5-6 ερωτήματα».

«Δεν υπήρξε κανένας λόγος να υπάρχει δημόσια διάσταση αυτής της διαφωνίας. Θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στα Όργανα ή με επιστολή εντός των Οργάνων. Ρίχνει νερό στο μύλο μιας εσωστρέφειας που ήταν αχρείαστη. Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε την ταυτότητά μας και την κατεύθυνσή μας χωρίς να μασάει κανένας τα λόγια του. Και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως είναι άμεση προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να επανιδρυθεί. Αυτό δεν είναι ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα πρόσταγμα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είμαστε εκτός τροχιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγίνει ξανά μεγάλος, πρέπει να συνδεθεί με την κοινωνία», κατέληξε.

Ο Δημήτρης Βέττας για το ερωτηματολόγιο

«Η επόμενη φάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως βάση την ενεργοποίηση των μελών του», τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Δημήτρης Βέττας, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με το ερωτηματολόγιο σε πρώτο πλάνο.

«Η θέση είναι ξεκάθαρη σχετικά με το ερωτηματολόγιο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ήθελε να πάρει μια πρώτη εικόνα, μια πρώτη γεύση από τα μέλη μας», είπε και στο δημοσιογραφικό σχόλιο ότι απέναντί του είναι τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη, ο Νίκος Παππάς, η κυρία Γεροβασίλη, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε «απόλυτα σίγουρος ότι θα βρεθεί η τομή και ο κοινός δρόμος.