ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγρότες: Τα τρακτέρ θα φτάσουν στο Σύνταγμα - Οι διαδηλώσεις μέτρο πίεσης στην Ευρώπη

Μητσοτάκης για αγρότες: Τα τρακτέρ θα φτάσουν στο Σύνταγμα - Οι διαδηλώσεις μέτρο πίεσης στην Ευρώπη

«Τα τρακτέρ θα φτάσουν στο Σύνταγμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι όλα τα μέτρα που μπορούσε να δώσει η κυβέρνηση στους αγρότες τα έδωσε

Νέο μήνυμα στους αγρότες έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Δεσμεύομαι για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες, το γνωρίζουν και οι ίδιοι».

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει το απόγευμα της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής: «Τα τρακτέρ θα φτάσουν στο Σύνταγμα, ζητώ από τους αγρότες να είναι σε συντονισμό με την ΕΛ.ΑΣ.».

Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι διαδηλώσεις των αγροτών είναι μέτρο πίεσης στην Ευρώπη για τη νέα ΚΑΠ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει νέες εξαγγελίες μέτρων. Αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό, κάνοντας την πρόβλεψη ότι η αύξησή του θα είναι πάνω από 800 ευρώ.

Αναφερόμενος στα ακίνητα που παραμένουν κλειστά, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «στόχος να δοθούν 700.000 ακίνητα που είναι κλειστά στην αγορά».