ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς γλίτωσε τη μομφή ο Στέφανος Κασσελάκης - Το πρόσωπο κλειδί

Πώς γλίτωσε τη μομφή ο Στέφανος Κασσελάκης - Το πρόσωπο κλειδί

«Θα είμαι πάντα δίπλα σας», ανέφερε σε νέο μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης

Τελευταία στιγμή ήταν φαίνεται να γλίτωσε ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόταση μομφής, αφού ήταν «πυροσβεστικός» ο ρόλος του Νίκου Παππά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν έτοιμη η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει έκτακτη κεντρική επιτροπή του κόμματος. Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, τον Παύλο Πολάκη να αναφέρει στην Πολιτική Γραμματεία: «Τον υποστήριξα» και τον Γιώργο Τσίπρα μία μέρα μετά να εκτοξεύει τη «βόμβα» ακόμη και για αλλαγή στην προεδρία του κόμματος, ο Νίκος Παππάς κράτησε πιο ήπιους τόνους και... γλίτωσε έτσι τον Στέφανο Κασσελάκη από την πρόταση μομφής.

Ο Νίκος Παππάς, πάντως, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης, ανέφερε: «Πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά βήματα ακόμα για να έχουμε μία επαρκή συλλογική λειτουργία».

«Θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να πάει στη βάση με δεσμευτικό χαρακτήρα των αποφάσεων της βάσης. Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία», σχολίασε ο Νίκος Παππάς σχετικά με το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο μετασχηματισμός και τα βήματα που κάναμε είχαν το νόημα ότι η ηγεσία πρέπει να δεσμεύεται από τη γνώμη της βάσης και όταν απευθύνεσαι στη βάση δεν απευθύνεσαι για να πάρεις μία αίσθηση. Απευθύνεσαι με πάρα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και οι απαντήσεις της βάσης σε δεσμεύουν ως ηγεσία», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνη επιλογή για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού»

Επίσης σημείωσε ότι το περασμένο διάστημα έγιναν αρκετές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτό δεν έγινε ανώδυνα. «Κάποιοι μάλιστα δεν το άντεξαν και έφυγαν από το κόμμα», είπε ενώ παράλληλα εκτίμησε πως θα υπάρξει επούλωση. Σε ερώτηση για το αν έπειτα από πέντε μήνες έχει μετανιώσει που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε αρνητικά.

«Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική για το κόμμα μας», εκτίμησε.

Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Νίκος Παππάς ότι το κόμμα έχει βάλει τον πήχη ψηλά και ότι στόχος είναι «να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, γιατί το ΚΚΕ έχει δείξει ότι δεν το αφορά η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει ότι έχει αποθέματα στελεχών που είναι έτοιμα να μεταπηδήσουν στη ΝΔ», κατέληξε.

Νέο μήνυμα Κασσελάκη: «Όταν επιμένεις, πετυχαίνεις»

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε νέο μήνυμα με ανάρτησή του στα social media.

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης συμπλήρωσε πως «Θα είμαι πάντα δίπλα σας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα κλιματιστικά που είχε χαρίσει σε σχολείο της Καλλιθέας, δημοσιοποιώντας και την ευχαριστήρια επιστολή που του έστειλε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε ότι έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση και η εγκατάσταση των κλιματιστικών, τα οποία ευγενικά μας χορηγήσατε. Πλέον θα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια , διευκολύνοντας τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Θερμές ευχαριστίες» αναφέρει διευθύντρια η Νίκη Χατζηχαλεπλή.