ME TO N & ME TO Σ

Τώρα δεν σώζεται ούτε από τον… Τσίπρα

Τώρα δεν σώζεται ούτε από τον… Τσίπρα
Eurokinissi

Ο Κασσελάκης μπήκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως Μεσσίας και κινδυνεύει να εξελιχθεί στον πιο «σύντομο» αρχηγό στην πολιτική Ιστορία του τόπου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Και το γεγονός ότι πριν καν πάρει σπίτι στην Ελλάδα, πήρε τον… ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί τον ίδιο αλλά όσους τον ψήφισαν. Γιατί ψήφισαν κάτι που είδαν απλά στην τηλεόραση.

Ο Κασσελάκης μπήκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως Μεσσίας και κινδυνεύει να εξελιχθεί στον πιο «σύντομο» αρχηγό στην πολιτική Ιστορία του τόπου. Για την ακρίβεια σε φωτοβολίδα. Με μια διαφορά. Ότι οι φωτοβολίδες δεν διαλύουν κόμματα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια στο φάσμα της απόλυτης διάλυσης. Και το πλέον δυσάρεστο είναι ότι δεν φαίνεται να σώζεται ούτε καν από τον άνθρωπο που τον έφερε από το 3% στην κυβέρνηση. Ναι, τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε δεν ξέρουμε καν αν ο Τσίπρας θέλει να επιστρέψει στα πράγματα. Ειδικά τόσο σύντομα. Κι ας τον βλέπει η Όλγα Γεροβασίλη σαν τη μοναδική λύση για να μην διαλυθεί το κόμμα… Πολύ αισιόδοξη, θα πουν κάποιοι. Και ίσως έχουν δίκιο. Γιατί; Διότι με όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην αριστερά, τα πρόσωπα που στελέχωναν κάποτε τον ΣΥΡΙΖΑ είδαν τον ίσκιο τους και ψήλωσαν. Ένιωσαν όλοι Τσίπρες… Και βγήκαν στη φόρα οι φιλοδοξίες και οι κρυφές ατζέντες που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει στις εκλογές. Κι αυτό ήταν το μόνο καλό που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Κασσελάκης στο κόμμα.

Ότι πλέον και οι πέτρες ξέρουν ότι ο Τσίπρας πήγε μόνος του στις εκλογές. Ή σχεδόν μόνος. Γι΄αυτό και συνετρίβη. Η συντριβή όμως του ΣΥΡΙΖΑ συνέτριψε μαζί και την Αριστερά στον τόπο. Και επειδή η μέγιστη δύναμη παντού είναι η ισορροπία, όσο δεν υπάρχει Αριστερά δεν θα υπάρχει και ισορροπία. Κι αυτό θα φαίνεται παντού. Παντού όμως. Να το θυμάστε.