ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας διαβιβάζει στην Εξεταστική της Βουλής τη δικογραφία

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας διαβιβάζει στην Εξεταστική της Βουλής τη δικογραφία

Η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη ανοιχτή

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη που ζητούσε έγγραφα της σχετικής δικογραφίας η οποία είναι ακόμη ανοιχτή.

Το θέμα της πρόσβασης στη δικογραφία από τα μέλη της Επιτροπής προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση κατά την τελευταία μέρα εργασιών της. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την προσωρινή παύση των εργασιών της Επιτροπής, μέχρι να διαβιβάσει η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας τη δικογραφία μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το larissa.net.

Η Επιτροπή τελικά ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Τρίτη πριν αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών και ενώ υπήρχε έγγραφη ενημέρωση από την Εισαγγελία Εφετών στο σώμα ότι επίκειται η συνεδρίαση του Συμβουλίου. Η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει το πόρισμα της στις 11 Μαρτίου.

Διώξεις σε στελέχη δύο φορέων

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέλθουν στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση και τα δύο στελέχη – του διευθύνοντος συμβούλου και ενός τεχνικού διευθυντή – της Hellenic Train (βρίσκονται στην Ιταλία) που διώκονται για τα πλημμελήματα μεταξύ άλλων της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή. Η δίωξη τους αφορά την λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας GSM-R στις αμαξοστοιχίες.

Το στάδιο της ανάκρισης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ποινική δίωξη σε στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.