ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Σωκράτης Φάμελλος - Το εδώ και τώρα του Κασσελάκη και η Γεροβασίλη

Αναβολή εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Σωκράτης Φάμελλος - Το εδώ και τώρα του Κασσελάκη και η Γεροβασίλη
EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην... αντεπίθεση

Την αναβολή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζεύονται υπογραφές πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 19:00, στην οποία ουσιαστικά θα ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά της κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο με τα στρατόπεδα των Κασσελάκη και Γεροβασίλη να είναι χωρισμένα και τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τον ποιο τελικά θα επιλέξουν.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην... αντεπίθεση, τονίζοντας: «Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στον χώρο του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών. Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης φέρεται να είπε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια, θέλω καθαρή λύση».

Σενάρια για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών

Πάντως, από χθες το βράδυ υπήρχαν έντονα τα σενάρια για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν την απορία πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές έπειτα από μια τέτοια διαδικασία.

Το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, πάντως, απορρίπτει τα σενάρια να μην υπάρχουν κάλπες και ζητεί «καθαρή λύση εδώ και τώρα». Μάλιστα, από το περιβάλλον του λένε: «Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν υπάρχει επιστροφή»,απορρίπτοντας τα σενάρια που αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις να μη διεξαχθεί εν τέλει η νέα εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

Το νέο μήνυμα Κασσελάκη στους «υπονομευτές»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε νέο μήνυμα απευθυνόμενος στους «υπονομευτές».

Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει πως ακόμα και εάν δεν μπορέσει ο ίδιος να βάλει τέρμα στην πορεία των «υπονομευτών» θα το καταφέρει κάποιος άλλος.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή της θέσης Τσίπρα υπέρ Γεροβασίλη

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται να ζήτησε και τελικά να έλαβε την υποστήριξη του πρώην προέδρου, Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται, λοιπόν, να φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας υπέρ της - άλλοτε - στενής του συμμάχου. Μπορεί η στήριξη αυτή να εκφραστεί είτε με τη μορφή κάποιος διαρροής από το περιβάλλον του ή μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Επίσης, απαντήσεις αναμένονται και για τη στάση που θα τηρήσουν οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης.

Ο πρώτος συμμετείχε στη μυστική συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Ο δεύτερος, πάλι, δεν έχει προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση επί της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον κ. Κασσελάκη διανύουν καθοδική πορεία.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος - με φόντο και τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει για πρόεδρος - επεσήμανε πως «θα συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά ως βουλευτής για την ενότητα και την σύνθεση μιας μεγάλης κυβερνώσας προοδευτικής παράταξη».

Σχετικές ειδήσεις