ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στρατόπεδα, οι συμμαχίες και οι «απέναντι»

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στρατόπεδα, οι συμμαχίες και οι «απέναντι»

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη - Ερωτηματικό η στάση των Πολάκη και Παππά - Πλούσιο το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις και εκρηκτικό το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, όταν «σήκωσε το γάντι» και λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο» άνοιξε τον δρόμο για εσωκομματικές εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί νέος πρόεδρος.

Από εκείνη την ώρα έχει αρχίσει ένα ντόμινο διεργασιών με τις ζυμώσεις να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «μοιράζονται» ανάμεσα στα επιμέρους στρατόπεδα. Πρόκειται για το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα διεκδικήσει ξανά τη θέση της ηγεσίας αλλά και το στρατόπεδο της Όλγας Γεροβασίλη, καθώς όλα δείχνουν πως σύντομα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Την ίδια ώρα όμως, πληροφορίες θέλουν να θέτει υποψηφιότητα και ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Καραμέρος. Ο ίδιος φαίνεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά την πιθανότητα να κατέβει στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος.

Πλέον τα τρία στρατόπεδα ζεσταίνουν τις μηχανές τους και ετοιμάζονται να ριχθούν δυναμική στην αρένα για τη μάχη της διαδοχής. Το ερώτημα όμως είναι πώς «μοιράζονται» οι βουλευτές.

Ποιοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη

Όλα δείχνουν πως είναι δεδομένη η στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη αρκετών στελεχών που βρίσκονται δίπλα του από την πρώτη στιγμή ανάληψης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Βαγγέλης Αποστολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς επίσης και οι Γιάννης Σαρακιώτης και Βασίλης Κόκκαλης, αλλά και οι Ρένα Δούρου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Πέτρος Παππάς.

Ποιοι στηρίζουν την Όλγα Γεροβασίλη

Εάν επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα της αντιπροέδρου της Βουλής τότε θεωρείται βέβαιο ότι δίπλα της θα σταθούν μια σειρά από πολύ γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Να σημειωθεί πως πηγές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να την ανακοινώσει η ίδια, το απόγευμα του Σαββάτου, από το βήμα του συνεδρίου.

Ερωτηματικό η στάση των Πολάκη και Παππά

Την ίδια ώρα υπάρχουν δυο πρόσωπα η στάση των οποίων θα κρίνει πολλά για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τους κυρίους Πολάκη και Παππά. Ο πρώτος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη. Κάτι τέτοιο όμως, φαίνεται να άλλαξε με φόντο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αντίστοιχα, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στον δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλά με ανθρώπους του κύκλου του και ζυγίζει τις αποφάσεις του.