ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Υποψήφιος για την Ευρωβουλή - «Τα πάντα συζητάω αρκεί να μην μεταλλαχτούμε»

Γιώργος Τσίπρας: Υποψήφιος για την Ευρωβουλή - «Τα πάντα συζητάω αρκεί να μην μεταλλαχτούμε»
Φωτ.: Eurokinissi

Ο Γιώργος Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του κόμματος

«Τα πάντα συζητάω αρκεί να μην μεταλλαχτούμε», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας επιβεβαιώνοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή.

Ο ένας εκ της τριανδρίας που...έσωσαν τα προσχήματα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση που τελικά πέρασε εν μέσω διενέξεων κορυφαίων στελεχών, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του κόμματος.

Αρχικά ερωτήθηκε αναφορικά με την πληροφορία που διέρρευσε και σύμφωνα με την οποία θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή στις εκλογές του Ιουνίου και ουσιαστικά επιβεβαίωσε την είδηση, αν και ζήτησε να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

«Κόμμα Κασσελάκη ήταν από την μέρα που εκλέχτηκε. Αλλαγές γίνονται μόνο με καταστατικό συνέδριο», διεμήνυσε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο MEGA.

«Δώσαμε πολύ αγώνα μέχρι το συνέδριο του 2022 για να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Αλλά δεν εφαρμόστηκε», προσθεσε σχετικά με τους πολιτικούς στόχους του επομένου διαστήματος.

Ως βασικό στόχο για τις Ευρωεκλογές έθεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πολύ κρίσιμο να παραμείνει δεύτερο κόμμα, να μην πέσουμε κάτω από το ποσοστό που ήμασταν τον Ιούνιο του 2023».

Παραδέχτηκε πως πολλά πράγματα είναι υπό συζήτηση, ακόμη και να αλλάξει όνομα το κόμμα. «Τα πάντα συζητάω αρκεί να μην μεταλλαχτούμε, ούτε ΠΑΣΟΚ είμαστε ούτε Νέα Δημοκρατία»

Τέλος για το συνέδριο τόνισε ότι κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεν απέκλεισε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον».

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει», σημείωσε.