ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέατρο του παραλόγου: «Παντιέρα» Κασσελάκη με ηγεμονισμό παρά τις ενστάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Θέατρο του παραλόγου: «Παντιέρα» Κασσελάκη με ηγεμονισμό παρά τις ενστάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης με περισσή αλαζονεία έδειξε πως δεν πήρε το μήνυμα του συνεδρίου και των αμφισβητούντων 

«Όλα καλά, όλα ανθηρά» τα είδε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη του συνεδρίου, αν και η κατάσταση στο κόμμα κατά κοινή αντίληψη μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και πως ο ίδιος βγήκε ενισχυμένος μετά τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μεταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω της συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Με «Λουδοβίκειο» τόνο ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος» σημειώνοντας πως οι σύνεδροι φώναζαν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». Και συνέχισε με αλαζονικό ύφος: «Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, αν χρειαστεί να ξανακερδίσω θα ξανακερδίσω». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η δήλωσή του πως «το πιο εύκολο θα ήταν να πάμε σε εσωκομματικές εκλογές και να τις κέρδιζα με 90%».

Ωστόσο ήδη από το πρωί της επόμενης μέρας του συνεδρίου οι ενστάσεις αρκετών στελεχών ήταν πολλές και σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος βγήκε σήμερα να πει πως βγήκα “λαβωμένος” απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε πως οι αμφισβητίες του ήταν πολύ λίγοι .

Τσίπρας, Ραγκούσης, Σπίρτζης και οι αντιδράσεις μετά το συνέδριο

Ο εκ των πρωταγωνιστών του συνεδρίου Γιώργος Τσίπρας- λόγω της πρότασης των τριών- το πρωί πάντως δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας 100 μέρες για τις ευρωεκλογές, δεν μπορούμε να φάμε τις 50 να ασχολούνται όλοι με αυτό. Αυτός είναι ο πρόεδρος, πάμε στις επόμενες εκλογικές μάχες με πρώτη τις ευρωεκλογές». Τόνισε ότι «κανείς δεν έχει ποτέ λευκή επιταγή ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε». Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις των συνεδρίων έχουν ορίζοντα 3ετίας, σημειώνοντας ότι «από τη μια μεριά κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, από την άλλη κανείς δεν είναι υπό προθεσμία». Σε ερώτηση αν θα αμφισβητηθεί ο κ. Κασσελάκης από την κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Το συνέδριο έληξε και πάμε ενωμένοι τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Το κρίσιμο είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές. Το νόημα της απόφασης είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές».

Νέες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο Χρήστος Σπίρτζης στον απόηχο του συνεδρίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι η ομιλία του ήταν διαιρετική. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει λευκή επιταγή, είπε πως κάθε μέρα όλοι και όλα τα κόμματα κρίνονται, και στο σύνολό τους και στην ηγεσία.

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα την επιδοκίμασε και υπεραμύνθηκε της επιχειρηματολογίας του πρώην πρωθυπουργού. Απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν επικοινωνιακοί τακτικισμοί και προσωπικές στρατηγικές για να πάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον κ. Σπίρτζη, όσοι μάζευαν υπογραφές το έκαναν με την ανοχή του κ. Κασσελάκη για να μην γίνουν οι εκλογές.

«Υπήρχαν στιγμές στο συνέδριο που δεν μας έκαναν υπερήφανους» δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Ραγκούσης. Περιγράφοντας το σκηνικό που υπήρξε στο συνέδριο, έκανε λόγο για πρωτοφανείς εχθροπράχθιες. Υπογράμμισε την ανάγκη να φύγουν από τη μέση όλα εκείνα τα στοιχεία εσωκομματικής εχθροπάθειας. Προειδοποίησε ότι όλα θα κριθούν και θα μπουν στο τραπέζι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει ούτε για τη ζωή» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ερωτηθείς αν πήρε λευκή επιταγή ο πρόεδρος. Έσπευσε να σημειώσει πως δεν μπορεί να είναι πρόεδρος υπό ομηρία, υπό προθεσμία, θα κριθεί στις ευρωεκλογές, όπως όλοι μας». «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έλαβε λευκή επιταγή, κανένας δεν λαμβάνει λευκή επιταγή, αυτό που ζήτησε ήταν να μην αμφισβητείται», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης

«Ακόμα και τις πιο υψηλού επιπέδου συγκρούσεις τάσεων ή ομάδων είδαμε ότι το εκλογικό σώμα και τα μέλη μπορούν να τις λύνουν», πρόσθεσε και σημείωσε: «Αν δεν σταματήσουν οι εσωκομματικές συγκρούσεις θα είμαι ένας από αυτούς που θα κάνω οτιδήποτε μπορώ ως πρόσωπο και ως βουλευτής για να είναι στο περιθώριο του ενδιαφέροντός μας, καθώς θυμίζω ότι σε δύο ημέρες είναι η επέτειος των Τεμπών, η αντιπολιτευση πρέπει να έχει συγκεκριμένη θέση και στάση προκειμένου να μην συγκαληφθεί αυτό το έγκλημα».

Υπήρξαν πάντως κι εκείνοι που στήριξαν ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Προχωράμε με την εκλεγμένη ηγεσία μας, η οποία έχει νωπή εντολή, με την οποία προχωράμε στις επόμενες εκλογικές μάχες. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέτετε ζήτημα προθεσμίας», δήλωσε στο Action24, ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ ο Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο «αδιαφιλονίκητος κερδισμένος», από το Συνέδριο.

Όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη στην ΕΡΤ

«Το συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, πρώτη μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών και αυτήν ήταν πως φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρος μας. Υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις επόμενες εκλογές. Έχουμε ξεκάθαρή εντολή για αλλαγές και να πάω στις επόμενες εκλογές», είπε ακόμη.

«Δεν μας είχε ενημερώσει ο Τσίπρας. Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου , νομίζω ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο , χιλιάδες μέλη που έχουν ιδρώσει την φανέλα θα έπρεπε να το να ακούσουν αυτοπροσώπως», ανέφερε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «Έχουμε ξεκάθαρη εντολή για αλλαγές και να πάω στις επόμενες εκλογές».

Για άμυνα και εξωτερική πολιτική ανέφερε: «Να έχουμε μια εξωτερική πολιτική που να είναι εγκρατής. Ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα στα εξοπλιστικά, ήδη προσφέρουμε πολλά στην Ουκρανία ήδη από όσα παρέχονται μέσω Αλεξανδρούπολης»

Σχετικές ειδήσεις