ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές

Στέφανος Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είδε το αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ, και μίλησε για την Όλγα Γεροβασίλη και τον Αλέξη Τσίπρα και 

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε το αλαλούμ που επικρατεί και σημείωσε ότι «θα κέρδιζα τις εκλογές με 90%», τονίζοντας ότι «ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα να μην εμφανιστεί στο συνέδριο».

Αναφέρθηκε, όμως, και στην Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία είπε - ότι παρά το ότι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, «δεν ήθελε να γίνει πρόεδρος του κόμματος». Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, προκαλώντας όποιον θέλει, όπως είπε, να τον αμφισβητήσει

Live η συνέντευξή του

«Το Συνέδριο έδρασε όπως έπρεπε να δράσει», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος μετά το Συνέδριο. Φώναζαν όλοι κάτω τα χέρια από τον Στέφανο Κασσελάκη. Τα μέλη φώναζαν "ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας».

«Έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις δομικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης».

Αναφερόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη, είπε: «Η κυρία Γεροβασίλη δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος. Εγώ μπορώ να είμαι πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σημείωσε ακόμη ότι «5.000 άτομα φώναζαν υπέρ μου. Θα κέρδιζα τις εκλογές με 90%. Ήταν ανούσιο να πάμε σε εκλογές».

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Δεν μας είχε ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας για την παρέμβασή του. Σέβομαι την πρωτοβουλία του, θεωρώ ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο».

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνθηκε για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Η καρδιά μου ήταν ραγισμένη όχι λόγω του Αλέξη αλλά λόγω των συνέδρων. Οι σύνεδροι θέλουν ελπίδα να πιστέψουν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Δεν ωφελεί κανέναν να σχολιάσω. Είναι μικροπολιτικό ζήτημα. Ο κύκλος του 2015 - 2019 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας νέος κύκλος υπό την ηγεσία».

Για το ενδεχόμενο και νέας διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι διευρυμένος, ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνάει. Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνηικό κόμμα, Είμαστε η νέα παράταξη πο θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστέρας».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «τα μέλη θα αποφασίσουν που θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα». «Θέλουμε ανοιχτές αγορές, με κράτος δικαίου και στιβαρή άμυνα, όσα λέω συμβαδίζουν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ακόμη στη συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, δείχνει ξεκάθαρο στίγμα που δεν δείχνει το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ».

Αναφέρθηκε ακόμη στη στρατιωτική του θητεία, την οποία αποκάλυψε ότι θα κάνει πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ερωτηθείς μετά για το ευρωψηφοδέλτιο, είπε: «θα αποφασίσουν τα μέλη τα ονόματα. Θα αναδείξω λαμπρά μυαλά. Θα έχουν ισότιμη ευκαιρία στις ευρωεκλογές αυτοί οι άνθρωποι».

«Είμαι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που μειώνω την προσωπική μου δύναμη και τη δίνω στα μέλη», είπε ακόμη.

Στο ερώτημα αν τον αμφισβητήσουν για τα αποτελέσματα που μπορεί να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε: «Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή», είπε και σημείωσε: «Αν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω».

Αναφέρθηκε και στην ατιμωρησία στα Τέμπη, τονίζοντας: «Κανείς δεν έχει αναλάβει πολιτική ευθύνη».

Στη συνέχεια μίλησε για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, συμπληρώνοντας: «Θα υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων, έτσι χτίζουμε τη δημόσια παιδεία;».

Αναφερόμενος στους αγρότες, είπε: «Υπάρχουν προτάσεις κοινής λογικής».

«Είμαι αντίθετος για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία», σημείωσε και αναφέρθηκε στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας: «Είμαι κάθετα αντίθετος, θα έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι».