ME TO N & ME TO Σ

Ο μεγάλος κερδισμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο… Μητσοτάκης

Ο μεγάλος κερδισμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο… Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Με όλα αυτά τα άκρως κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει. Όπως όλες οι κυβερνήσεις που δεν έχουν αντιπολίτευση

Για μια ακόμη φορά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το «δεν έχουμε σχέδιο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ό,τι τέλος πάντων έχει μείνει από αυτό, κατάφερε σε ένα συνέδριο παρωδία να βγάλει χαμένους τον νυν και τον πρώην πρόεδρο του, ένα ιστορικό στέλεχος (Γεροβασίλη) κι όποιον άλλον βρέθηκε στο προσκήνιο αυτές τις μέρες. Και κερδισμένο τον… Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με όλα αυτά τα άκρως κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει. Όπως όλες οι κυβερνήσεις που δεν έχουν αντιπολίτευση. Από το να μπαζώσουν τα Τέμπη μέχρι να παίζουν… ράλι με τις τιμές της βενζίνης στα πρατήρια και της φέτας στο σούπερ μάρκετ. Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι πρωτόγνωρο στην Ιστορία του τόπου. Κι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο συνέδριο, η ανισορροπία στο πολιτικό σκηνικό θα γίνει ακόμη πιο έντονη, καθώς όποιος περίμενε να ακούσει θέσεις, προτάσεις και κριτική στην κυβέρνηση ή έστω έναν αριστερό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, είδε… σαπουνόπερα.

Το δε τέλος της πρότασης για εκ νέου εκλογή προέδρου θύμιζε «γκομενικό σκετσάκι» τύπου «Κλείσε εσύ! -Όχι εσύ κλείσε!». Τόσο χάλια… Τόσο χάλια!

Σε λιγότερο από τέσσερις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν να ξοδέψουν ακόμη και τις τελευταίες ελπίδες των όσων απέμειναν να πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ή έστω να υπάρξει μια φωνή κριτικής στην κυβέρνηση που μπορεί να ταρακουνήσει κάπως το σύστημα. Ή έστω να το ελέγξει. Αυτό που δυστυχώς έδειξε το συνέδριο είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ στερούνται σοβαρότητας. Και σ’αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τον Στέφανο Κασσελάκη ότι όντως έπεσαν οι μάσκες.

Οι αποδοκιμασίες στην Όλγα Γεροβασίλη, τα τηλεοπτικά σόου και οι γραφικότητες που είδαμε αυτές τις τέσσερις μέρες ήταν χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιας κατάστασης μη αναστρέψιμης. Το μόνο θετικό που βγήκε από αυτό το 4ήμερο είναι πως όποιος ανήκει στο λεγόμενο προοδευτικό χώρο έχει ξεκάθαρη εικόνα. Κι όταν ξεπεράσει την βαριά κατάθλιψη ίσως να ψάξει και να ψαχτεί για κάτι που θα τον εκφράσει.