ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λυπημένη η Σακελλαροπούλου από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», λένε πηγές της προεδρίας

«Λυπημένη η Σακελλαροπούλου από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», λένε πηγές της προεδρίας

Η «πόρτα» της Ιεράς Συνόδου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, αιφνιδίασε τόσο την ελληνική προεδρία, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το «όχι» των Μητροπολιτών στην πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προκάλεσε τη λύπη της Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής προεδρίας, τις οποίες επικαλείται το STAR.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα λυπημένη από αυτήν την εξέλιξη», σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες στέκονται στις καλές σχέσεις της κυρίας Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ακόμη, μένει να φανεί αν η κυρία Σακελλαροπούλου επιλέξει να δώσει το «παρών» σε άλλη εκκλησία την προσεχή Κυριακή, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, λόγω μικρότερου χώρου.

«Κανένα σχόλιο» και χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου

«Κανένα σχόλιο», λένε επισήμως από την κυβέρνηση για το θέμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μη θέλοντας να «πυροδοτήσουν» περαιτέρω το κλίμα.

Σχετικές ειδήσεις