ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και βαριές αλληλοκατηγορίες για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

«Μετωπική» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και βαριές αλληλοκατηγορίες για το πόθεν έσχες Κασσελάκη
EUROKINISSI.

«Μάχη» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την παραγγελία για έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πολιτική «κόντρα» βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, μετά και την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για έρευνα, έπειτα από τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, την οποία διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή η εξέλιξη έκανε τον Στέφανο Κασσελάκη να περάσει στην αντεπίθεση και να επιτεθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο.

Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα», σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Παύλος Μαρινάκης: «Αντί να απαντήσει για τις καταγγελίες, επιτίθεται ευθέως στη Δικαιοσύνη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έσπευσε να τού απαντήσει, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Κασσελάκης, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του, τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Νίκος Ρωμανός: «Ο Κασσελάκης επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον Πολακισμός»

Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, «εξαπέλυσε» νέα πυρά, αναφέροντας πως «ο κ. Κασσελάκης αντιδρά στη διερεύνηση των καταγγελιών του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος ευθέως στη Δικαιοσύνη με μία δήλωση – ρεσιτάλ χυδαίοτητας και αντιθεσμικότητας!

Είναι θλιβερό αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται τόσο χυδαία στη Δικαιοσύνη! Δυστυχώς, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον Πολακισμός, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξει, όσες μετακινήσεις κι αν “υποστεί” ο κ. Πολάκης».

«Καμία παραβίαση στο πόθεν έσχες του Κασσελάκη», υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σημειώνοντας πως «δεν προκύπτει καμία παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες καθώς δεν έχει ακόμη φθάσει η ημερομηνία για να το υποβάλλει.

Ποτέ δεν έκρυψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και οι εταιρείες του σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχουν καμία σχέση με offshore που παραπέμπουν ευθέως σε φοροδιαφυγή. Η όποια δραστηριότητα εκείνου έχει φορολογηθεί κατά 50% στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Απάντηση Κεχαγιά σε Μαρινάκη: «Χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να ρίξει σκιές στον Κασσελάκη»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, πως χρησιμοποιούνται «παραμορφωτικοί φακοί για να υπονομευθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ολόκληρη η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά:

«Προφανώς και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός πως ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Μπροστά σ’ αυτήν τη διαπίστωση και υπό το βάρος της καταδίκης της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ζητήματα Κράτους Δικαίου, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον πρόεδρο του προσπαθώντας να πείσει ότι όλοι το ίδιο είναι. Χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να υπονομεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ρίξει σκιές στον αρχηγό της Στέφανο Κασσελάκη. Ματαιοπονεί!

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η επιχειρηματικότητα για τους απόδημους Έλληνες είναι συνυφασμένη με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα σε αντίθεση με πρακτικές στις οποίες έχουν συνηθίσει διάφορες οικογένειες που πλουτίζουν με αδιαφανή και πολλές φορές “αδιευκρίνιστο” τρόπο ακόμη και μέσω εξωχώριων εταιρειών.

Προφανώς έχοντας μάθει να λειτουργούν μ αυτόν τον τρόπο, χωρίς μάλιστα να φορολογούνται όπως όλοι οι απόδημοι επιχειρηματίες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ / δολάριο θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι καταφεύγουν στα ίδια μέσα».

Σχετικές ειδήσεις