ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για εισαγγελική έρευνα: «Καμία παραβίαση στο πόθεν έσχες του Κασσελάκη»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για εισαγγελική έρευνα: «Καμία παραβίαση στο πόθεν έσχες του Κασσελάκη»

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελική παραγγελία για πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει ότι σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που παραγγέλθηκε για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ότι η δραστήριοτητά του στο εξωτερικό είναι νόμιμη και έχει φορολογηθεί.

Αναλυτικά στην ενημέρωση αναφέρεται:

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν προκύπτει καμία παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες καθώς δεν έχει ακόμη φτάσει η ημερομηνία για να το υποβάλλει.

Θυμίζουν την ανάρτησή του από τις 23 Φεβρουαρίου όταν δήλωνε ότι θα εξετάσει με τους συνεργάτες και τους δικηγόρους του το νομικό πλαίσιο καθώς επικρατεί διχογνωμία για τον αν ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός εμπίπτει στο νόμο του 2016 που απαγορεύει την ιδιοκτησία σε πολιτικά πρόσωπα και αρχηγούς κομμάτων να διατηρούν εταιρείες στο εξωτερικό. Θα μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του από τις εταιρείες του στο εξωτερικό.

Ποτέ δεν έκρυψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και οι εταιρείες του σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχουν καμία σχέση με offshore που παραπέμπουν ευθέως σε φοροδιαφυγή. Η όποια δραστηριότητά του έχει φορολογηθεί κατά 50% στις ΗΠΑ».

Νωρίτερα, στη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, την οποία διαθέτει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία δόθηκαν χρήματα προς το ταμείο του κόμματος προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έπειτα από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Η έρευνα ανατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα Δημήτριο Νομικό.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ανέκυψε έπειτα από δημοσίευμα που ανέφερε πως
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρίας, γεγονός που φέρεται να απαγορεύεται από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων.