Ο Κασσελάκης τα έβαλε με την ελληνική Δικαιοσύνη λόγω της έρευνας για το πόθεν έσχες του

Η εισαγγελία πρωτοδικών νωρίτερα παρήγγειλε έρευνα σχετικά με το πόθεν έσχες και τις επενδύσεις στο εξωτερικό του Στέφανου Κασσελάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και λίγο αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «στοχοποίηση».

Ο Κασσελάκης τα έβαλε με την ελληνική Δικαιοσύνη λόγω της έρευνας για το πόθεν έσχες του
3'

Με μήνυμά του στο X, έπειτα από την ανακοίνωση περί έναρξης εισαγγελικής έρευνας σε βάρος του, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά:

«H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν.

Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα.

Μέχρι το τελευταίο δολάριο - μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε νωρίτερα ότι σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που παραγγέλθηκε για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ότι η δραστήριοτητά του στο εξωτερικό είναι νόμιμη και έχει φορολογηθεί.

Αναλυτικά στην ενημέρωση αναφέρεται:

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν προκύπτει καμία παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες καθώς δεν έχει ακόμη φτάσει η ημερομηνία για να το υποβάλλει.

Θυμίζουν την ανάρτησή του από τις 23 Φεβρουαρίου όταν δήλωνε ότι θα εξετάσει με τους συνεργάτες και τους δικηγόρους του το νομικό πλαίσιο καθώς επικρατεί διχογνωμία για τον αν ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός εμπίπτει στο νόμο του 2016 που απαγορεύει την ιδιοκτησία σε πολιτικά πρόσωπα και αρχηγούς κομμάτων να διατηρούν εταιρείες στο εξωτερικό. Θα μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του από τις εταιρείες του στο εξωτερικό.

Ποτέ δεν έκρυψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και οι εταιρείες του σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχουν καμία σχέση με offshore που παραπέμπουν ευθέως σε φοροδιαφυγή. Η όποια δραστηριότητά του έχει φορολογηθεί κατά 50% στις ΗΠΑ».

Η εισαγγελική έρευνα

Νωρίτερα, στη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, την οποία διαθέτει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία δόθηκαν χρήματα προς το ταμείο του κόμματος προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έπειτα από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Η έρευνα ανατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα Δημήτριο Νομικό.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ανέκυψε έπειτα από δημοσίευμα που ανέφερε πως
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρίας, γεγονός που φέρεται να απαγορεύεται από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή