ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης για Οδησσό: «Δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής, διερευνώνται τα αίτια»

Γιώργος Γεραπετρίτης για Οδησσό: «Δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής, διερευνώνται τα αίτια»

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό την Τετάρτη 

«Είμαστε σε άμεση συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο, για το χθεσινό χτύπημα στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας» είπε ο κ. Γεραπετρίτης συμπληρώνοντας ότι η επίθεση «διερευνάται αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά τα αίτια και την πηγή».

Στην ερώτηση του κ. Μάντζου για τον λόγο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Οδησσό ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».