ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Οι μεταρρυθμίσεις δεν χτυπιούνται με απομιμήσεις επιχειρημάτων»

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Οι μεταρρυθμίσεις δεν χτυπιούνται με απομιμήσεις επιχειρημάτων»
INTIME.

«Αφοπλιστική» απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Κορυφώθηκε σήμερα (08/03) η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, στη διάρκεια των οποίων δεν… μπορούσαν να λείπουν και οι εντάσεις.

Εν αναμονή της αποψινής ψήφισης του νομοσχεδίου, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απάντησε στην αντιπολίτευση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι μεταρρυθμίσεις δεν χτυπιούνται με απομιμήσεις επιχειρημάτων».

«Προκρίνω να μιλάμε τόσο για εμένα όσο και όλους, για τον προορισμό μας και πού θέλουμε να πάμε. Η πολιτική είναι μία συνθήκη σύνθεσης και προορισμού. Σέβομαι πάρα πολύ το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”, υπήρξα και εγώ φοιτητής σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, έχω σηκώσει το χέρι μου σε Γενική Συνέλευση.

Ακόμη, ξέρω ποια είναι η περίμετρος του νόμου και δεν είναι ετούτη (σ.σ. ο κ. Υπουργός έδειξε μία φωτογραφία με τη μολότοφ που έπεσε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη). Όλοι μας, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, οφείλουμε να το καταδικάσουμε.

Για να απαντήσω και στην κυρία Τζάκρη, είπε: “Ποια σοβαρά Πανεπιστήμια κάνουν παραρτήματα;”. Θα τής δώσω τα τηλέφωνα των Πρυτάνεων του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πατρών, διότι και οι δύο ανακοίνωσαν παραρτήματα στο εξωτερικό.

Δηλαδή, δεν είναι σοβαρά τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια; Αυτό ακούσαμε τώρα; Υπάρχει μία έντονη παραφιλολογία. Οι μεταρρυθμίσεις δεν χτυπιούνται με απομιμήσεις επιχειρημάτων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης, απαντώντας τόσο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη όσο και τη Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Σχετικές ειδήσεις