ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στον προβλεπόμενο χρόνο η δήλωση του πόθεν έσχες Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στον προβλεπόμενο χρόνο η δήλωση του πόθεν έσχες Κασσελάκη
EUROKINISSI.

Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Στον προβλεπόμενο χρόνο θα κατατεθεί η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές νομικές ερμηνείες γύρω από το νόμο περί πόθεν έσχες, αναφορικά με τον αν ο κ. Κασσελάκης υποχρεούται να μεταβιβάσει τις μετοχές του στις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό και στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια διαπιστωμένη παράβαση από τη δικαιοσύνη, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με το πόθεν έσχες και το πότε θα κατατεθεί απαντούν ότι αυτό θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο σύμφωνα με τις διατάξεις που εμπίπτουν σε κάποιον που δεν έχει θέση ευθύνης σε κυβερνητικό αξίωμα. Όπως αναφέρουν ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και εξελέγη πρόεδρος κόμματος.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο χρόνος που θα κατατεθεί η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως ακριβώς προβλέπεται από τον νόμος, ενώ θα αφορά στα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς δεν υπήρχε υποχρέωση καταβολής της σχετικής δήλωσης για προηγούμενα έτη.

Στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, θα κατατεθεί αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είχε συμμετοχή στην ενεργό πολιτική συμμετοχή νωρίτερα. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα «τρέξει» στον προβλεπόμενο χρόνο, με την κατάθεση της αρχικής αυτής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Σε σχέση με το δάνειο στη Left media, πηγές της Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν ότι τα χρήματα επεστράφησαν στον κ. Κασσελάκη χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο αποπληρωμής.

Σε κάθε περίπτωση, η όλη συζήτηση από την Κουμουνδούρου αποδίδεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τον κ. Κασσελάκη σημειώνοντας ότι είναι άλλοι αυτοί που έχουν offshore και όχι απλώς εταιρείες στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις